xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πλήρως ανακαινισμένο ανοίγει τη Δευτέρα το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών

2 kolymvitirio enarxi 1

Τα τμήματα που θα λειτουργούν

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών του Dήμου Νεάπολης-Συκεών, και μάλιστα πλήρως ανακαινισμένο, κάνει… πρεμιέρα και παραδίδεται στη διάθεση των κολυμβητών και κολυμβητριών για την εαρινή περίοδο.

Η έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών συντήρησης και ανακαίνισης στο σύνολο των εγκαταστάσεων. Να σημειωθεί ότι η έναρξη επισπεύστηκε κατά ενάμισο μήνα, ενώ στόχος της διοίκησης του δήμου και της ΚΕΥΝΣ είναι να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο η χρονική περίοδος συντήρησης του κολυμβητηρίου ώστε να περιορισθεί ο χρόνος που η πισίνα παραμένει κλειστή κατά του χειμερινούς μήνες. Κι αυτό θα επιτευχθεί, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δ. Απατσίδης, με την προμήθεια ειδικού καταδυτικού εξοπλισμού για εξειδικευμένες εργασίες καθαρισμού της πισίνας ενώ αυτή θα βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.

Ήδη, η πισίνα γέμισε νερό και είναι έτοιμη για τις πρώτες βουτιές, όπως επίσης έτοιμες είναι και οι υπόλοιπες υποδομές, ενώ καταρτίσθηκε και το πρόγραμμα της νέας περιόδου.

Η διακοπή της λειτουργίας του Κολυμβητηρίου κατά τους χειμερινούς μήνες αξιοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου αυτό να παραδοθεί σε χρήση από τους μικρούς και μεγάλους φίλους του υγρού στοιχείου με αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Στο πλαίσιο αυτό, από τα ειδικά τεχνικά συνεργεία στο κολυμβητήριο πραγματοποιήθηκε:

· ανακατασκευή αντλιών επανακυκλοφορίας νερού πισίνας
· επιθεώρηση και καθαρισμός των φίλτρων χαλαζιακής άμμου του νερού της πισίνας,
· νέα αρμολόγηση πλακιδίων πισίνας,
· αλλαγή και αντικατάσταση κατεστραμμένων πλακιδίων πισίνας,
· γενική ανακαίνιση με αντικατάσταση φθαρμένων σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, και όλων των πλακιδίων των χώρων των αποδυτηρίων των γυναικών.

Με την υλοποίηση και ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Συκεών βρίσκεται στην ιδανικότερη κατάσταση για να φιλοξενήσει τους κολυμβητές για τις εαρινές και θερινές βουτιές. Και μάλιστα σε πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, η οποία λαμβάνει συνεχώς πιστοποιητικά έγκρισης περιβαλλοντικών όρων από τη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος και διάθεσης υγρών αποβλήτων από την ΕΥΑΘ, όπως επίσης και πιστοποιήσεις για την ποιότητα του ύδατος.

Τμήματα και πρόγραμμα λειτουργίας

Το Κολυμβητήριο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9π.μ. έως τις 2μ.μ., με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό, τμήματα ενηλίκων και τμήματα για παιδιά.

Τα παιδικά τμήματα περιλαμβάνουν τμήματα εκμάθησης αρχάριων 4-6 ετών, μέτριων και προχωρημένων 4-6 ετών, αρχάριων 6-8 ετών, μέτριων και προχωρημένων 6-8 ετών, παιδιών 8-10 ετών και 10-14 ετών. Σε ό,τι αφορά στους ενήλικες, θα λειτουργήσουν τμήματα αεροβικής στο νερό (aquaerobic), εκμάθησης κολύμβησης και μυϊκής ενδυνάμωσης. Επίσης, οι ώρες ελεύθερης κολύμβησης για το κοινό θα είναι καθημερινά από τις 9π.μ.έως τις 4.30μ.μ. και 8.30μ.μ-10μ.μ., και τα Σαββατοκύριακα από τις 9π.μ. έως και τις 2μ.μ.

Κανόνες-όροι συμμετοχής

Για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κολυμβητηρίου, η διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νεάπολης-Συκεών και του Γραφείου Αθλητισμού ακολουθεί πιστά τον κανονισμό που θεσπίστηκε με στόχο να αποτραπούν δυσάρεστα γεγονότα και καταστάσεις, έτσι ώστε η πισίνα να παραμείνει ασφαλής χώρος άθλησης για όλους, μικρούς και μεγάλους. Μεταξύ αυτών είναι και οι εξής βασικοί κανόνες-όροι που καλούνται να τηρήσουν οι λουόμενοι:

· Όλα τα μέλη υποχρεούνται να επιδεικνύουν την ατομική τους κάρτα στη γραμματεία κατά την είσοδό τους στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου,
· Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο στο Κολυμβητήριο είναι ιατρική βεβαίωση (ισχύος 12 μηνών) από δερματολόγο και καρδιολόγο ή παθολόγο, όπου θα αναγράφεται για τους ενήλικες ότι ο αθλούμενος είναι κλινικά και δερματολογικά υγιής, και από παιδίατρο για τα παιδιά,
· Προσκόμιση Πιστοποιητικού Γέννησης για παιδιά 4 ετών, τα οποία θα παρακολουθούν παιδικό τμήμα εκμάθησης κολύμβησης ή κοινού και για παιδιά 14 ετών τα οποία θα κολυμπούν στις ώρες κοινού χωρίς κηδεμόνα,
· Απαγορεύεται η είσοδος στην πισίνα σε όσους έχουν ανοιχτές πληγές ή σε άτομα που πάσχουν από μεταδοτική νόσο ή ίωση,
· Δεν επιτρέπεται η κολύμβηση πριν περάσουν τρεις ώρες από το τελευταίο γεύμα,
· Υποχρεωτικά οι αθλούμενοι κάνουν ντους με σαπούνι πριν από την είσοδό τους στην πισίνα και μετά την κολύμβηση,
· Ο απαραίτητος εξοπλισμός του αθλούμενου περιλαμβάνει σκουφάκι, μαγιό κολυμβητικό (όχι βερμούδα) και σαγιονάρες,
· Δεν επιτρέπονται αντηλιακά και κάθε είδους λιπαντική ουσία διότι προσβάλλουν την ποιότητα του νερού,
· Δεν επιτρέπεται η προπόνηση σε όσους δεν γνωρίζουν κολύμβηση και δεν συνοδεύονται από προπονητή,
· Οι αθλούμενοι είναι υπεύθυνοι για τη φύλαξη των προσωπικών τους αντικειμένων.

Πληροφορίες
-Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης-Συκεών, Λεχόβου 7, Συκιές (περ. Κρυονερίου) – Τηλ.: 2310.200327
-Γραφείο Αθλητισμού (Δ.Σ.Νεάπολης, περ. Στρεμπενιώτη) - Τηλ.: 2313.329560.

επιστροφή στην κορυφή