Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3ος Λαϊκός Δρόμος "Παναγιώτης Αφαλής"

thumbnail 4 fb copy

- Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 η μεγάλη γιορτή του μαζικού αθλητισμού στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών - Ξεκινούν από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου οι αιτήσεις και δηλώσεις συμμετοχής

Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (Κ.Ε.Υ.Ν.Σ.) προχωρούν στη διοργάνωση του 3ου Λαϊκού Δρόμου «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ», της μεγάλης γιορτής του μαζικού αθλητισμού που εδραιώθηκε ως θεσμός στο Δήμο χάρη στην τεράστια συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κάθε ηλικίας από την πρώτη κιόλας διοργάνωση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δήμου και της ΚΕΥΝΣ για την ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού και της δια βίου άσκησης και την προώθηση της ιδέας του αθλητισμού ως τρόπου ζωής, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, την υποστήριξη των μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης (ΣΔΥΘ) και των τοπικών, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.

Ο φετινός, 3ος Λαϊκός Δρόμος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» διοργανώνεται την Κυριακή 20 Μαΐου και περιλαμβάνει δυο διαδρομές των 5.000μ. και των 1.000μ. με αφετηρίες τη Νεάπολη και τις Συκιές, και κοινό τερματισμό το Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Συκιές).

Ο αθλητικός αυτός θεσμός είναι αφιερωμένος στον πρώην Δήμαρχο Συκεών Παναγιώτη Αφαλή (1916-2015) που συνέδεσε το όνομά του με τις Συκιές, αφού διετέλεσε Δήμαρχος επί σειρά ετών, και συγκεκριμένα από το 1964 έως το 1967, μια θητεία που διακόπηκε εξαιτίας του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, και από το 1975 έως το 1988. Προς τιμήν του, μάλιστα, ο Δήμος αποφάσισε τη μετονομασία του πάρκου Ελπίδος σε πάρκο «Παναγιώτης Αφαλής».

Η συμμετοχή στον 3ο Λαϊκό Δρόμο «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΦΑΛΗΣ» είναι δωρεάν με τις αιτήσεις να ξεκινούν τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και να συνεχίζονται έως την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.

Οι διαδρομές

Ο δρόμος των 5.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.00 το πρωί θα έχει ως αφετηρία την περιοχή Στρεμπενιώτη (τέρμα Ελ. Βενιζέλου, Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης), και ο τερματισμός του θα γίνει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να αγγίζει τις 2,5 ώρες.

Για να συμμετάσχει ένας δρομέας στα 5.000 μ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του.

Η διαδρομή είναι η εξής: Ελ. Βενιζέλου - Κασταμονής- Μητροπόλεως – Γληνού - Οδ. Ελύτη - Μ. Τριανταφυλλίδη - Ελ. Βενιζέλου - Ανδ. Παπανδρέου – Κύπρου - Ρ. Φερραίου – Επταπυργίου - Οδ. Φωκά - Ζαχ. Γουναρίδη - Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Στο λαϊκό δρόμο των 5.000 μ. θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης των δρομέων στα 2.500μ. (περιοχή Κύπρου με Ρ. Φεραίου), ενώ στον τερματισμό θα διατίθεται νερό, χυμός και φρούτο. Αποδυτήρια θα υπάρχουν στην αφετηρία (γήπεδο Νεάπολης) και στον τερματισμό (Γυμναστήριο Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών), ενώ η παραλαβή των προσωπικών αντικειμένων των δρομέων που θα συμμετάσχουν στα 5.000μ. θα γίνει στην αφετηρία και η παράδοση τους στον τερματισμό.

Ο δρόμος των 1.000 μέτρων με ώρα εκκίνησης τις 10.30 το πρωί θα έχει ως αφετηρία το δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη και Ι. Μιχαήλ 1), ενώ και αυτός ο τερματισμός θα γίνει επίσης στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Καρόλου Κουν 13, Συκιές), με το χρονικό όριο της διαδρομής να είναι η μία ώρα.

Για τον δρόμο των 1.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι, ενώ για τα παιδιά κάτω των 12 ετών κρίνεται απαραίτητη η συνοδεία γονέα ή δασκάλου.

Η διαδρομή είναι η εξής: Μιχαήλ Καραολή - Ελ. Βενιζέλου - Δημ. Ανδρέου- Ρ. Φεραίου - Καρόλου Κουν (Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»).

Δηλώσεις συμμετοχής

Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κίνηση των αθλούμενων με τη συνδρομή ιατρών, διασωστών και οχήματων της ΕΔΟΜΑΚ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ορίζεται από την προκήρυξη, όλοι οι δρομείς συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, και συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Οι διοργανωτές δεν θα ζητήσουν ιατρικές βεβαιώσεις από κανέναν δρομέα αφού όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου έως την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, με τους εξής τρόπους: α) με online εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

β) αυτοπροσώπως στα παρακάτω σημεία:

· Γραφείο Αθλητισμού: Νεάπολη, περιοχή Στρεμπενιώτη Τηλ.: 2313.329560 και 2310.628475 (9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.)

· Γραφείο Αθλητισμού: Πεύκα, Ειρήνης 19 Τηλ.: 2313.502221 (9.00 π.μ. - 8.00 μ.μ.)

· Γυμναστήριο Ρ. Φεραίου, Νεάπολη, Ρ. Φεραίου 87 Τηλ.: 2310.622131 (9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.)

· Γυμναστήριο Δημοτικού Θεάτρου, Συκιές, Καρόλου Κουν 13 Τηλ.: 2310.631305 (9.00 π.μ. - 9.00 μ.μ.)

· Γυμναστήριο Ανεμώνη, Αγ.Παύλος, Λεωφ. Όχι 17-19 Τηλ.: 2310.206390 (5.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ.)

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής για τους δρομείς είναι η υπογεγραμμένη αίτηση η οποία εμπεριέχει και υπεύθυνη δήλωση. Για τους ανήλικους δρομείς την αίτηση υποβάλλει ο γονέας ή κηδεμόνας.

Ο αριθμός και το μπλουζάκι συμμετοχής θα δίνονται από τη Δευτέρα 14 Μαΐου έως και την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στο Γραφείο Αθλητισμού από τις 9 π.μ. έως 9 μ.μ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν κατά τον τερματισμό τους αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ οι απονομές θα πραγματοποιηθούν μετά τον τερματισμό, και θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Νεάπολης-Συκεών www.dimosneapolis-sykeon.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020