all about beauty

ΡΟΗ 24/7:

ΠΛΕΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ

ΠΛΕΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ

 

Το πρόσφατο επεισόδιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων ήρθε να δικαιώσει, για μία ακόμη φορά, την επιφυλακτικότητά μας απέναντι στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησής μας. Η ανευθυνότητά της και ο ερασιτεχνισμός της ενέπνευσαν την τουρκική διπλωματία να καταφύγει στη γνωστή τακτική της ομηρίας, ώστε να εκβιάσει τη χώρα μας να προβεί στον συμβιβασμό της ανταλλαγής.

Ο πληγωμένος εγωισμός του Τούρκου Προέδρου, από την άρνηση του Συμβουλίου (Ελληνικής) Επικρατείας να εγκρίνει την επιστροφή των Τούρκων στρατιωτικών φυγάδων, τον οδήγησε στη σπασμωδική ενέργεια της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προσδοκώντας στη λύση της ανταπόδοσης-ανταλλαγής.

Το συγκεκριμένο συμβάν, αφενός, γκρέμισε τις αφελείς εκτιμήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί αναβάθμισης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, και, αφετέρου, αποδόμησε το κύρος του ΝΑΤΟ, που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει τη σκανδαλώδη πρωτοτυπία, στρατιώτες ενός μέλους του να αιχμαλωτίζουν ως κατασκόπους στρατιώτες ενός άλλου μέλους! Κατά τα άλλα, συμμετέχουν σε έναν στρατιωτικό Οργανισμό, με κοινά συμφέροντα και κοινούς στόχους, με αντιπροσωπείες συνδιοίκησης σε διεθνείς έδρες του ΝΑΤΟ, όπως αυτή της Σμύρνης!

Ωστόσο, το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, αντί να εξωθήσει την Κυβέρνηση στην αναθεώρηση της χαλαρής εξωτερικής πολιτικής της, έδωσε την ευκαιρία στα ασυντόνιστα μέλη της να αυτοσχεδιάσουν με αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης και προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Τα μειωμένα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης τα υποκατέστησε ευτυχώς η εθνική συνείδηση των πολιτών, που, με την ειρηνική πρωτοβουλία συλλαλητηρίου στην Ορεστιάδα, διαμαρτυρήθηκαν για την επιπόλαια στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας, που διατάραξε τις φιλικές σχέσεις των δύο γειτονικών λαών. Κι αυτό έγινε αμέσως αντιληπτό από τους Τούρκους εμπόρους της Ανδριανούπολης, οι οποίοι, μέσω του σωματείου τους, ομολόγησαν δημοσίως το οικονομικό πλήγμα που δέχτηκαν από την αποχή των Ελλήνων επισκεπτών, κατά το πρώτο κιόλας σαββατοκύριακο!

Αυτή η κίνηση, ενισχυμένη και από το οργανωμένο μποϋκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα, θα ασκήσει την αναγκαία πίεση στην τουρκική κυβέρνηση, ώστε να εγκαταλείψει τις προκλήσεις, γιατί, σε λίγο, εθχροί της δεν θα είναι οι Έλληνες αλλά οι Τούρκοι πολίτες!

Είναι αλήθεια ότι, ως λαός, πλέουμε χωρίς πυξίδα, ελπίζοντας στον «ούριο άνεμο». Όμως, αυτό δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ, γιατί οι διεθνείς συγκυρίες συνεχώς αλλάζουν. Μοναδική προσδοκία μας είναι η γρηγορότερη απαλλαγή από την παρούσα κυβέρνηση, ώστε η διάδοχή της, που θα προκύψει από τις εκλογές, μέσα από τη διδακτική εμπειρία της συνεχιζόμενης δοκιμασίας μας, να ανακόψει την κατρακύλα της χώρας. Ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, με άρθρο του στην «Καθημερινή», έριξε την ιδέα: παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να επισπευθεί η διαδικασία! Είναι ιδανική ευκαιρία και για τον απαξιωμένο Προκόπη Παυλόπουλο να σώσει την υστεροφημία του!

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 13 Μαρτίου 2018 19:11
επιστροφή στην κορυφή