Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διήμερη επίσκεψη άτυπου κυβερνητικού κλιμακίου στη Χαλκιδική

dhmarxeio polugyrou megalo

Συναντήσεις με φορείς της εν όψει του 11ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Διήμερη επίσκεψη στη Χαλκιδική πραγματοποίησε άτυπο κυβερνητικό κλιμάκιο για την διενέργεια του 11ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Κ. Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26-27 και 28 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και συνδιοργανώνουν σε όλη τη χώρα η κυβέρνηση και οι κατά τόπους Περιφέρειες και αντι-περιφέρειες, όπως ανακοίνωσε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής.

Στη Χαλκιδική το κλιμάκιο αποτελούσαν οι Θωμάς Τσούπος και Γιάννης Βουλγαράκης από το γραφείο Συντονισμού της κυβέρνησης, ο Γιάννης Αντωνιάδης από το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης και και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη. Κατά την διήμερη επίσκεψή τους συναντήθηκαν με πάνω από 35 φορείς της Χαλκιδικής που εκπροσώπησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Πρωτογενή - Δευτερογενή και Τριτογενή τομέα, τους εργαζόμενους, την υγεία, τον τουρισμό, την αλιεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τα κινήματα πολιτών και άλλες συλλογικότητες που κλήθηκαν να συμμετέχουν και στο Συνέδριο.

Οι συναντήσεις έγιναν στο Δημαρχείο Πολυγύρου και ήταν ξεχωριστές για κάθε φορέα όπου κατέθεταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους αλλά και το οραματικό σχέδιο που έχουν για τη Χαλκιδική στα πλαίσια της Αναπτυξιακής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας για την μετα-μνημονιακή εποχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, οι συμμετέχοντες φορείς εξέφρασαν με τα πλέον θετικά λόγια την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να "κατέβει" η ίδια στην κοινωνία και να τους ακούσει όπως και την διάθεση της να δώσει βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα, όπως γίνεται και στα υπόλοιπα Περιφερειακά Συνέδρια που προηγήθηκαν ή αυτά που θα ακολουθήσουν.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης ο Κ. Γκοντίνος (συντονιστής της ΠΣΕ Κ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ), ο Λ. Τόσκας (Περιφερειακός Σύμβουλος με τη ΡΙΖ.ΑΡ.ΕΝ.) και ο Σ. Παπαματθαίου (συνονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής).

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020