ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Τσίπρα-Θεοδωράκη (ΒΙΝΤΕΟ)

aleksis tsipras stauros theodorakis sunantisi

Στο επίκεντρο η δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και τα γεγονότα στο ποδόσφαιρο

Την πρόταση του Ποταμιού για δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, συζήτησαν διεξοδικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και είναι για αυτό το λόγο που η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Όπως τονίζεται, αναμένεται να ζητηθεί από τον πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή επιτροπή εξωτερικών και Άμυνας, με τον κ. Τσίπρα να εκφράζει την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το υπουργείο Εξωτερικών προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση όπως πρόκειται να πράξει και για τα υπόλοιπα κόμματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο κ. Θεοδωράκης είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το υπουργείο Εξωτερικών είναι κυβερνητικό - επιχειρησιακό.

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και σε όσα εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρέπει «να κοπεί ο γόρδιος δεσμός» και να αγνοηθεί το πολιτικό κόστος, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να στέκεται από την πλευρά του στην ανάγκη υιοθέτησης πιο αυστηρών κανόνων.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε επίσης πως, αν και η συνάντηση διοργανώθηκε με αφορμή την πρότασή του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας «κάποια στιγμή πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά, γιατί τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά». «Πράγματι, είναι πολύ στενάχωρο και δυσάρεστο αυτό», απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια -σήμερα φοβάμαι και αύριο-, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές».

«Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε», απάντησε ο Πρωθυπουργός, για να τονίσει πως «το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, «κάθε στιγμή, όταν πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες, κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται». «Κι εκεί», σημείωσε, «είναι θέμα βούλησης την οποία εγώ προσωπικά είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω».

«Αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;», διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

επιστροφή στην κορυφή