ΡΟΗ 24/7:

Η Τουρκία απαντά στον «Ηνίοχο» με άσκηση με πραγματικά πυρά

naytiko

Ετοιμάζεται να βγάλει πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο


Στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο ανακοίνωσε η Τουρκία δήθεν ως απάντηση της άσκησης «Ηνίοχος» που πραγματοποιεί η Ελλάδα.

Η τουρκική άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαρτίου εως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν.

Και η εφημερίδα Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις.

Η εφημερίδα Βατάν σχολιάζει πως η ένταση της ανατολικής Μεσογείου μεταφέρθηκε στο Αιγαίο ενώ ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου ‘21ος Αιώνας’, Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, δήλωσε στη εφημερίδα ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και ότι η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Προσθέτει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε ‘μεγάλο ατύχημα’ και εκτιμά ότι είναι έτοιμη η ελληνική πλευρά για μια τέτοια αντιπαράθεση. Χαρακτηρίζει μάλιστα προκλητική τη στάση της Ελλάδας, λέγοντας ότι με την άσκηση κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ, αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου «γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ ξανά αντιμέτωπες». Αναφέρει ότι η δέσμευση αυτής της περιοχής, που είναι πολύ κοντά στην Έφεσο της Σμύρνης, «δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία χωρίς αντίδραση».
In.gr

επιστροφή στην κορυφή