Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τουριστικός περίπατος από τη Ροτόντα μέχρι την Άνω Πόλη

ROTONTA

Έργα ανάπλασης σχεδιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Τουριστικό περίπατο ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με την ανάπλαση της οδού Αποστόλου Παύλου από Κασσάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου (Τουρκικό Προξενείο) και από Αγ. Δημητρίου έως Μαν. Κυριακού.

Η σχετική μελέτη εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό του Δήμου για την ανάδειξη βασικών τουριστικών - πολιτιστικών διαδρομών που συνδέουν σημαντικά τοπόσημα ή σημεία ενδιαφέροντος και την αναβάθμιση των αντίστοιχων γειτονιών.

Ο βασικός στόχος του έργου σύμφωνα με το ΑΜΠΕ και με την τεχνική περιγραφή της μελέτης, είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της οδού Αποστόλου Παύλου, όπου βρίσκεται η Οικία Κεμάλ Ατατούρκ -χώρος υψηλής προσέλευσης τουριστών- και επιπλέον η ανάδειξη της τουριστικής διαδρομής από τη Ροτόντα διαμέσου της οδού Αποστόλου Παύλου, μέχρι τα Βυζαντινά Τείχη και την Άνω Πόλη, με παράλληλη αποκατάσταση και ενοποίηση των αστικών υπαίθριων χώρων κατά μήκος της διαδρομής.

Στους επιμέρους στόχους περιλαμβάνονται η μετατροπή των οδών σε ήπιας κυκλοφορίας, η λήψη μέτρων για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης, η επίτευξη ενός ενιαίου αναγνωρίσιμου ύφους στον κοινόχρηστο χώρο, η βελτίωση της προσβασιμότητας, η διευθέτηση των χώρων στάθμευσης, η μέριμνα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ, η αναβάθμιση του πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού

Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) αναλαμβάνει να εκτελέσει και να παραδώσει το πλήρως περαιωμένο και λειτουργικό προς τον Δήμο. Για την επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης, το ΚΕΠΑ θα προχωρήσει σε δημοπράτηση με το σύστημα πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών εταιρειών, για την ανάδειξη αναδόχου του έργου με κατ? αποκοπή τίμημα.

Το έργο, προϋπολογισμού 443.600 ευρώ, συμπεριλαμβάνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015-2019 του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ψηφίστηκε με την υπ΄ αριθμόν 729/25-5-2017 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και είναι ένα από τα οχτώ τεχνικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.080.000 ευρώ, τα οποία υλοποιούνται από το ΚΕΠΑ ως μέρος της συνολικής δέσμευσης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr