xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Για ακόμη μία φορά πρώτη στην Ελλάδα η Αναπτυξιακή Χαλκιδικής

LOGO

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση

Η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΑΝΕΤΧΑ Α.Ε.», κατέκτησε για μία ακόμη φορά την 1η θέση σε επίπεδο χώρας, δημοσιεύοντας πρώτη πανελλαδικά πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα δημοσίου χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα, σε συνέχεια σχετικής «Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων για την επιλογή Στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΦΕΚ 1839/Β/2016) στο πλαίσιο:

- του Μέτρου 19 «Στήριξη για Τοπική Ανάπτυξη μέσω του CLLD LEADER (ΤΑΠΤοΚ – ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΤΗΤΩΝ» του Π.Α.Α. 2014-2020, και

- της προτεραιότητας 4 «Αύξηση της απασχόλησης και της εδαφικής συνοχής» του ΕΠΑλΘ 2014-2020,

έχουν επιλεγεί 48 Αναπτυξιακές Εταιρείες - Ομάδες Τοπικής Δράσης, σύμφωνα με την υπ. αρ. 3206-12/12/2016 (ΦΕΚ 4111/Β/2016) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΑΑΤ), για να υλοποιήσουν Στρατηγικές Τοπικής Ανάπτυξης LEADER/CLLD.

Η ΑΝΕΤΧΑ, δημοσιεύει πρώτη την πρόσκληση, καλώντας τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιοι δικαιούχοι) να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της Δράσης 19.2.4: «ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΙΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ».

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης, δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις δημοσίου χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, για την επίτευξη των στόχων της εγκεκριμένης τοπικής στρατηγικής.

Η δράση εφαρμόζεται σε όλη την περιοχή εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, που είναι το σύνολο του Νομού Χαλκιδικής, ενώ η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται ενδεικτικά σε 990.000 ευρώ (συγχρηματοδότηση Εθνικοί πόροι & ΕΓΤΑΑ).

Ποιες δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν

Αναλυτικότερα, οι υποδράσεις που δύναται να υλοποιηθούν, μέσω της τοπικής στρατηγικής, όσον αφορά σε δημοσίου χαρακτήρα παρεμβάσεις είναι οι ακόλουθες:

19.2.4.2: Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών (π.χ. παιδικοί σταθμοί, αγροτικά ιατρεία, κλπ)

19.2.4.3: Στήριξη για επενδύσεις για δημόσια χρήση σε υπηρεσίες και υποδομές αναψυχής, ανάπλασης, τουριστικές πληροφορίες και τουριστικές υποδομές μικρής κλίμακας, (πχ σημάνσεις, κοινόχρηστοι χώροι, προβολή προώθηση περιοχών, ποδηλατικές διαδρομές κλπ)

19.2.4.4: Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων

19.2.4.5: Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικο-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικών/ συνεδριακών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου – μύλοι, γεφύρια κλπ.).

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δυνητικοί δικαιούχοι : α) ΟΤΑ Α & Β βαθμού και φορείς τους, β) Ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων.

Ποσοστό Επιχορήγησης: α) για επενδύσεις χωρίς κέρδη, έως 100%, β) για επενδύσεις που παράγουν κέρδη, το ποσό της επιχορήγησης δεν υπερβαίνει τη διαφορά μεταξύ των επιλέξιμων δαπανών και του κέρδους εκμετάλλευσης της επένδυσης. Το κέρδος εκμετάλλευσης αφαιρείται από τις επιλέξιμες δαπάνες εκ των προτέρων, βάσει εύλογων προβλέψεων.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από τους δικαιούχους από τις 19 Μαρτίου 2018 έως τις 31 Μαΐου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την περίληψη της πρόσκλησης εδώ.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2