Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Πανηγυρική επανεκλογή Πούτιν στις προεδρικές εκλογές

putin

Τέταρτη θητεία στο Κρεμλίνο

Σαρωτική ήταν η νίκη του Βλαντιμίρ Πούτιν στις προεδρικές εκλογές.

Επανεκλέγεται συγκεντρώνοντας το 76,65% των ψήφων, με το 99% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, όπως γνωστοποίησε η ρωσική εκλογική επιτροπή.

Τον Βλαντίμιρ Πούτιν ψήφισαν σχεδόν 55,5 εκατομμύρια Ρώσοι.

Ο κομμουνιστής υποψήφιος Πάβελ Γκρουντίνιν έλαβε το 11,82% των ψήφων, ο επικεφαλής του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκέντρωσε το 5,68%, ενώ η υποψήφια της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ξένια Σόμπτσακ έλαβε το 1,66% των ψήφων.

Ο Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, συνιδρυτής του κόμματος Γιάμπλοκο, έλαβε το 1,04% των ψήφων, ο Μπαρίς Τίτοφ το 0,75%, ο έτερος κομμουνιστής υποψήφιος Μαξίμ Σουράικιν 0,68% και ο Σεργκέι Μπαμπούριν 0,65%.

Το 2012, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε κερδίσει τις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 63,6% των ψήφων.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του euronews για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Ευρώπη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε:

«Η Ρωσία δεν έχει τέτοια νευροτοξικά αέρια. Καταστρέψαμε όλα μας τα χημικά όπλα υπό την επιτήρηση διεθνών οργανισμών και το κάναμε πρώτοι σε αντίθεση με κάποιους από τους εταίρους μας, που υποσχέθηκαν ότι θα το κάνουν, αλλά δυστυχώς δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε, το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε σε όλες τις απαραίτητες έρευνες, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να υπάρχει η επιθυμία και από την άλλη πλευρά, και ακόμα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο, αλλά δεν το αποκλείουμε, οι κοινές προσπάθειες είναι δυνατό να γίνουν. Θεωρώ ότι ο οποιοσδήποτε σώφρων άνθρωπος θα καταλάβαινε ότι αυτά είναι ανοησίες που εξαπολύονται κατά της Ρωσίας τις παραμονές των προεδρικών εκλογών. Είναι αδιανόητο».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κρατά τα κλειδιά του Κρεμλίνου για τέταρτη θητεία, μέχρι το 2024, όταν θα είναι 72 ετών και 25 χρόνια αφού ορίστηκε διάδοχος του Μπόρις Γιέλτσιν.

επιστροφή στην κορυφή