xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αθώος ο Πάνος Καμμένος για το "λιντσάρετε τον Πάχτα"

kammenos paxtas

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι η φράση ειπώθηκε μεταφορικά και καθ' υπερβολή

Αθώο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για τις δηλώσεις του κατά του πρώην Δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, στο περιθώριο της 78ης ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, να «λιντσάρουν τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα».
Κατά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης - και μετά από αρκετές αναβολές - ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας, υποστήριξε ότι ήταν μεταφορκός λόγος, εννοώντας την πολιτική καταδίκη του τότε Δημάρχου Αριστοτέλη στις εκλογές, ενώ τον κατηγόρησε για διαπλοκή.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καμμένος αντιμετώπιζε την κατηγορία της προτροπής για τέλεση αδικήματος, ωστόσο κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του. Το Δικαστήριο τελικά έκρινε ότι η φράση του κ. Καμμένου καθ' υπερβολή και μεταφορικά και όχι με την κυριολεκτική της έννοια, αθωώνοντάς τον.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι η υπόθεση Πάχτα δεν πρόκειται να κλείσει και κατέθεσε σήμερα νέα στοιχεία για τον οικονομικό έλεγχο «δωρεών» ύψους άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει ως Δήμαρχος από την «Ελληνικός Χρυσός».
Ξεκαθάρισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου Πρωθυπουργού.
Τέλος ευχαρίστησε τους συνηγόρους του Θεόδωρο Μαντά, Κώστα Τσάκο, Ηλία Γιολδασέα και τα κινήματα των πολιτών της Χαλκιδικής για την παρουσία και τη θερμή υποστήριξη τους.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 15:43
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2