ΡΟΗ 24/7:

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Γερμανού Πρέσβη

DYqJw1YXkAECKiz

Συζητήθηκε η ενίσχυση των συνεργασιών

Τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Jens Plötner, συνοδευόμενο από το Γενικό Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Walter Stechel, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, της αγροτικής οικονομίας, της βιομηχανικής ανάπτυξης και του τουρισμού. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία της Περιφέρειας με το Γερμανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ τόνισε την ανάγκη ενδυνάμωσης αμοιβαίων συνεργιών σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
«Το όπλο μας για να βγούμε από την κρίση είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας και η ενίσχυση των επενδύσεων, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η αγροτική οικονομία, οι εξαγωγές και η επιχειρηματικότητα», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας, υπογραμμίζοντας ότι «η Κεντρική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με τις απαραίτητες προϋποθέσεις και υποδομές, που θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της χώρας μετά την έξοδό της από την κρίση».
Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε ξεχωριστή αναφορά στους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η αγροτική παραγωγή, ο τουρισμός και η καινοτομία ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημαντική θέση που κατακτά πλέον η περιοχή στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη με τη διέλευση του αγωγού ΤΑP. Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για τις υψηλές επιδόσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας όσον αφορά στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλιών, «γεγονός που κατατάσσει την Κεντρική Μακεδονία στην πρώτη θέση πανελλαδικά». Παράλληλα, ο κ. Τζιτζικώστας μίλησε για τις μεταρρυθμίσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς αυτή την κατεύθυνση, με την ίδρυση της νέας Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, που υποστηρίζει τους υποψήφιους επενδυτές μέσω της δημιουργίας μηχανισμού μίας και μοναδικής διεπαφής με τον επιχειρηματία (one stop shop) και της ανεύρεσης τρόπων και μηχανισμών χρηματοδότησης-συνεργασιών.
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Jens Plötner ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια και εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.
Επίσης, ο Γερμανός Πρέσβης έκανε λόγο για τους στενούς πολιτισμικούς δεσμούς της Γερμανίας με τη Θεσσαλονίκη, που «αντικατοπτρίζονται», όπως τόνισε, «στην πολύ επιτυχημένη λειτουργία της Γερμανικής Σχολής και την εκπαιδευτική της παρουσία στη Θεσσαλονίκη».

επιστροφή στην κορυφή