xomatourgika-banavas
ΡΟΗ 24/7:

Η Mercedes-Benz φιλοξένησε το 9th LEADERSHIP FORUM 2018 στις εγκαταστάσεις της! Κύριο

Το Ελληνο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Ηγεσίας και τη Mercedes-Benz Ελλάς

διοργάνωσαν το ιδιαίτερα επιτυχημένο 9th Leadership Forum 2018 με τίτλο «Συζητώντας με τους Nέους για Επαγγελματικές Ευκαιρίες και Επιχειρηματικότητα» στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς στη Ν. Κηφισιά.
«Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Mercedes-Benz Ελλάς είναι δεδομένη, το ίδιο και η ...«αδυναμία» της στη νεολαία, την οποία πάντα υποστηρίζει με ενέργειες mentoring, job pairing, πρακτικής άσκησης κ.α. Άλλωστε και το 1ο Συνέδριο Ηγεσίας το 2014 είχε διενεργηθεί στην εταιρεία μας και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία, οπότε όταν συζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης του 9ου Leadership Forum στην Επιτροπή Ηγεσίας του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη: Το Συνέδριο αυτό θα το φιλοξενούσαμε εμείς, στις εγκαταστάσεις μας!» δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς κος Ι. Καλλίγερος.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 230 νέοι άνθρωποι με την συντριπτική πλειοψηφία τους να μην υπερβαίνει την ηλικία των 25 ετών. Προέρχονταν από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γεγονός που αποδεικνύει το πάθος των νέων ανθρώπων για γνώση, εμπειρίες και προσωπική εξέλιξη.
Μετά τον θερμό χαιρετισμό που απηύθυναν στους Συνέδρους ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κος Σίμος Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ηγεσίας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κος Αρτέμης Μυροπουλος και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης κος Γιάννης Καλλίγερος, ανέβηκαν στο βήμα συνολικά εννέα ομιλητές οι οποίοι μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες.
Στην πρώτη, πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα πέντε ανώτατα στελέχη σημαντικών Ελληνικών εταιριών (Κ. Αλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Domotel Hotels & Resorts, Σ. Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Pharmaserve-Lilly S.A.C.I,

Β. Ραμπάτ, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Xerox Hellas A.E.E & T. Τούντα, Αν. Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Οργανωσιακής Μάθησης, Όμιλος Τράπεζας Πειραιώς και Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Mercedes-Benz Ελλάς) ανέλυσαν το πώς διαμορφώνεται σήμερα το εταιρικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, τι αναζητούν οι επιχειρήσεις από τα νέα στελέχη τους και τέλος ποιες είναι οι σύγχρονες απαιτήσεις για την εξέλιξη ενός στελέχους σε μία μεγάλη επιχείριση.
Στη δεύτερη ενότητα, τέσσερις ξεχωριστές προσωπικότητες περιέγραψαν τις προσωπικές τους διαδρομές προς την επιτυχία, παραδέχτηκαν τις αποτυχίες τους και τον τρόπο που τις διαχειρίστηκαν και τις αξιοποίησαν, ώστε σε συνδυασμό με τα έμφυτα χαρίσματά τους να φτάσουν στο σημείο όπου βρίσκονται σήμερα. Ο Χαβιέρ Τσάβι Πασκουάλ, Προπονητής ΚΑΕ Παναθηναϊκού – Superfoods και ο Γιώργος Λαζαρίδης, Πρωταθλητής Ελλάδας στο τένις με αμαξίδιο, από τον αθλητικό χώρο. Ο Σταύρος Τσομπανίδης, ιδρυτής της PHEE από το χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων και η Μάγδα Αγραφιώτη, Procurement & Facilities Manager της Mercedes-Benz Ελλάς, από το χώρο των στελεχών πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Συντονιστής και των δύο ενοτήτων ήταν ο διακεκριμμένος επιχειρηματίας Αριστοτέλης Παντελιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Metro A.E., Πρόεδρος του ECR, της Ελληνικής Επιτροπής Λιανεμπόρων και Προμηθευτών, εκ μέρους των λιανεμπόρων, Μέλος Δ.Σ του ΙΕΛΚΑ (Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών) και Μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων), ο οποίος έδωσε το ρυθμό στις εμπνευσμένες παρουσίασεις των ομιλητών.

Στη δεξίωση που ακολούθησε το απόλυτα επιτυχημένο 9th Leadership Forum, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν σε προσωπικό επίπεδο με όλους τους ομιλητές και να εκφράσουν προσωπικούς τους προβληματισμούς, ερωτήσεις και όνειρα ενώ απόλαυσαν τη γκάμα μοντέλων της Mercedes-Benz που κοσμούσαν το χώρο.

επιστροφή στην κορυφή