ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΣΗΜΑΤΑ
ΡΟΗ 24/7:

Το νέο Touareg αποκαλύπτεται στο Πεκίνο Κύριο

Την Κίνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά αυτοκινήτου του κόσμου, επέλεξε η Volkswagen για την αποκάλυψη του νέου Touareg.

Σε μία κίνηση υψηλής σημειολογίας αλλά και με έντονο εμπορικό χαρακτήρα, η ολοκαίνουργια ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, την Παρασκευή 23 Μαρτίου.
Με στόχο να δώσει εορταστικό χαρακτήρα στην αποκάλυψη του νέου μοντέλου αλλά και να επικοινωνήσει τις απεριόριστες δυνατότητές του πριν ακόμα κυκλοφορήσει επίσημα στο δρόμο, η Volkswagen οργάνωσε ένα μοναδικό, σκληροτράχηλο road-trip του νέου Touareg, που διέσχισε 11 συνολικά χώρες. Ένα ταξείδι που έφερε αναμνήσεις από τους τρεις συνολικά τίτλους του Touareg, στο Ράλυ Παρίσι-Ντακάρ, την περίοδο 2009-2011.
Στις αρχές Μαρτίου, ένα μερικά καμουφλαρισμένο νέο Touareg ξεκίνησε ένα οδικό ταξείδι 16.000 χλμ. με στόχο να αφιχθεί στο Πεκίνο λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης. Αφετηρία ήταν η Σλοβακία και το Touareg, με οδηγό το Rainer Zietlow, κάτοχο παγκόσμιων ρεκόρ σε οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, πέρασε διαδοχικά από τις Αυστρία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρωσία, Καζακστάν, Μογγολία πριν τελικά αφιχθεί στην Κίνα. Σε όλη τη διάρκεια του απροβλημάτιστου ταξειδιού του, ο οδηγός κρατούσε ένα ημερολόγιο το οποίο μοιραζόταν με την online παγκόσμια κοινότητα.
Το νέο Touareg δεν είναι απλά το επόμενο νέο μοντέλο που παρουσιάζει η Volkswagen. Αποδίδει ξεκάθαρα τη νέα ταυτότητα του brand ενώ αποτελεί μία επίδειξη τεχνολογικών, σχεδιαστικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της μάρκας από το Wolfsburg. O Κλάους Μπίσοφ (Klaus Bischoff), επικεφαλής του design και η ομάδα του, σχεδίασαν ένα μεγάλο SUV με έντονα χαρακτηριστικά, ισχυρή προσωπικότητα και πολύ δυναμική παρουσία, απ΄ όποια πλευρά και αν το αντικρίσεις. Τεχνολογικά, το μοντέλο διαθέτει ότι πιο σύγχρονο σε συστήματα ασφαλείας και άνεσης ενώ οδηγός – κυρίως – και επιβάτες απολαμβάνουν έναν από τους μεγαλύτερους ψηφιακούς πίνακες οργάνων (Innovision Cockpit) στην αυτοκινητοβιομηχανία, που αποτελεί ενιαίο τμήμα με την επίσης ψηφιακή και τεραστίων διαστάσεων οθόνη ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο άνω μέρος της κεντρικής κονσόλας. Αν στα παραπάνω προστεθούν τα προηγμένα κινητήρια συστήματα, η αερανάρτηση και το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το νέο Touareg εγγυάται μία κορυφαία οδηγική εμπειρία που συνδυάζεται με απολαυστική, δυναμική οδήγηση!
VIDEOS από το road-trip: Part 1 -


Part 2 -

Part 3 -

Part 4 -

επιστροφή στην κορυφή