Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

storm sky

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες

Νεφώσεις με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ελαφρώς εντονότερα στην Ανατολική Θεσσαλία. Μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Δυτική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα, αναμένεται εκ νέου έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στη Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 11, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 5 έως 16, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 7 έως 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 19 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς με εντάσεις έως 7 μποφόρ και τοπικά στα δυτικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις, αλλά από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν στα επίπεδα των 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους νεφώσεις με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας μικρής διάρκεια από το απόγευμα. Τις βραδινές ώρες αναμένεται σημαντική αύξηση των συγκεντρώσεων σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε άστατο καιρό με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Από τις απογευματινές ωστόσο ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι παροδικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς και στα ανοικτά του Θερμαϊκού σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς.

meteo.gr

επιστροφή στην κορυφή