ΡΟΗ 24/7:

'' Η Καλόλιμνος της Προποντίδος'' Γλυκιά - πικρή πατρίδα.

boyla

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 25ης Μαρτίου στο κλειστό θέατρο Ν. Μουδανιών η παρουσίαση του βιβλίου της προέδρου του Π.Σ. Ν. Μουδανιών  ''Ο ΦΑΡΟΣ'',  κ. Βούλας Παπαδοπούλου  ''Η Καλόλιμνος της Προποντίδος'' Γλυκιά - πικρή πατρίδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς, ο πρόεδρος της ΑΝΕΤΧΑ κ. Γιώργος Πασσαλής και πλήθος κόσμου.

Το βιβλίο αποτελεί μια ιστορική αναδρομή στο νησί των προγόνων της συγγραφέως αλλά και ένα μνημόσυνο για τις χαμένες πατρίδες, για τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις, τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής των Καλολιμνιωτών αλλά και όλα αυτά που έφεραν μαζί τους, μετά τον ξεριζωμό, στις νέες πατρίδες.

Η συγγραφέας ασχολήθηκε χρόνια με την καταγραφή μαρτυριών και την συλλογή εγγράφων και φωτογραφιών και βάζοντας και την δική της προσωπική ματιά, μας ταξιδεύει σε ένα ταξίδι ιστορίας, μνήμης και έντονων συναισθημάτων... χαράς, λύπης, νοσταλγίας.

Το βιβλίο ''Η Καλόλιμνος της Προποντίδος'' Γλυκιά - πικρή πατρίδα, είναι μία έκδοση του Π.Σ.  ''Ο ΦΑΡΟΣ'' και στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησαν εκτός από την συγγραφέα κ. Βούλα Παπαδοπούλου, η φιλόλογος κ. Δέσποινα Κοβατζή, η καθηγήτρια Γερμανικής γλώσσας κ. Ειρήνη Ξυνοστάθη, ο αρχιτέκτονας κ. Μιλτιάδης Πολυβίου ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν η κ. Πόπη Δαλαμπίρα και ο κ. Αντώνης Καμμάς. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν ο κ. Βασίλης Στούλος και η κ. Σταυρούλα Παγώνα ενώ συμμετείχαν η χορωδία και χορευτικό τμήμα του Π.Σ. ''Ο ΦΑΡΟΣ'' καθώς και η Ευαγγελία Βερβέρη με την Ελευθερία Ξουζαφείρη που μάγεψαν το κοινό με τις φωνές τους!

boyla1

boyla2

boyla3

boyla4

boyla5

boyla6

Καλοτάξιδο...

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 27 Μαρτίου 2018 09:47
επιστροφή στην κορυφή