Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανέλαβε και επισήμως τη Διοίκηση του ΟΛΘ η Κοινοπραξία των επενδυτών

OL8 ALLAGH DIOIKHSHS

Τον Μάιο το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων

Στη γραμμή αφετηρίας περνούν άμεσα τόσο η αναβάθμιση του εξοπλισμού του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όσο και το πρόγραμμα των υποχρεωτικών επενδύσεων των 180 εκατ. ευρώ από τη νέα διοίκηση του ΟΛΘ, η οποία ανέλαβε τη Δευτέρα και επισήμως τα καθήκοντά της και εκτιμά ότι θα είναι σε θέση ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων στις αρχές Μαϊου.

Οι προτεραιότητες του νέου Δ.Σ., όπως τόνισε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Σωτήρης Θεοφάνης, είναι τρεις:

– Άμεση και δραστική βελτίωση της λειτουργίας της εταιρείας, η οποία όπως σημειώθηκε προϋποθέτει προμήθειες εξοπλισμού και ανασχεδιασμό των εργασιών.

– Μεταφορά της εμπειρίας του τεχνικού εταίρου των τριών επενδυτών, δηλαδή της Terminal Link

– Γρήγορη έναρξη των υποχρεωτικών επενδύσεων.

Ο κ. Θεοφάνης χαρακτήρισε μάλιστα ως προσωπικό του στοίχημα την ανάληψη της διοίκησης του ΟΛΘ, καθώς μετά από 16 χρόνια επιστρέφει στην εταιρεία την οποία είχε υπηρετήσει την περίοδο 1999- 2002 και με επιτυχία εισήγαγε τότε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και τόνισε ότι «η νέα διοίκηση έχει έναν και μοναδικό σκοπό, να αυξήσει την παραγωγικότητα και την παροχή υπηρεσιών του ΟΛΘ για όφελος της οικονομίας της περιοχής και των μετόχων του", ενώ προανήγγειλε αναδιοργάνωση των διαδικασιών και επανεξέταση και του αριθμού του ανθρώπινου δυναμικού και θα καλυφθούν ανάγκες όπου υπάρχουν.

Ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, εξέφρασε και ο νέος αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΛΘ και διευθύνων σύμβουλος της Terminal Link, Boris Wenzel ευχαριστώντας το ΤΑΙΠΕΔ και σημειώνοντας πως μέχρι την περασμένη Παρασκευή κάποιοι νόμιζαν ή ήλπιζαν ότι αυτό δεν θα συνέβαινε. Απέφυγε πάντως όταν ρωτήθηκε να κατονομάσει συγκεκριμένα άτομα και αν εννοεί και τον πρέσβη των ΗΠΑ, λέγοντας ότι δεν εννοεί κάποιους συγκεκριμένα αλλά ότι υπήρχαν πολλοί ενδιαφερόμενοι για το διαγωνισμό.

Ο κ. Wenzel σημείωσε επίσης ότι η Κοινοπραξία παρέλαβε μία εταιρεία σε καλή κατάσταση, χωρίς χρέη και με υψηλή ρευστότητα, αλλά μαζί και με πολλές και μεγάλες προκλήσεις, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει στους επόμενους μήνες για να αναβαθμίσει το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονται από το λιμάνι, προβαίνοντας πολύ γρήγορα στη συντήρηση του εξοπλισμού.

Η νέα διοίκηση ευχαρίστησε θερμά την απελθούσα και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Μέλλιο και Δημήτρη Μακρή για τις υπηρεσίες που προσέφεραν για τη λειτουργία και ανάπτυξη της εταιρείας και εκείνοι από την πλευρά τους δήλωσαν πως θα στηρίξουν, σε ό,τι χρειαστεί, τη νέα διοίκηση και εξέφρασαν την κοινή πεποίθησή τους ότι οι νέοι επικεφαλής θα κάνουν ότι απαιτείται για να προοδεύσει το Λιμάνι.

Ο κ. Θεοφάνης παρουσίασε, επίσης, τους δύο νέους και σημαντικούς συνεργάτες του στο έργο αναβάθμισης του ΟΛΘ, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Rui Pinto και τον γενικό διευθυντή Επιχειρησιακών Μονάδων και διευθυντή του ΣΕΜΠΟ, Marc Riondel, που αμφόιτεροι προέρχονται από τη διοίκηση της ο της Terminal Link και του μητρικού της ομίλου CMA CGM.

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020