ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΣΗΜΑΤΑ
ΡΟΗ 24/7:

Opel Εμπειρία Κορυφαίας Οδηγικής Απόλαυσης με Απόλυτη Ασφάλεια Κύριο

Ποια είναι τα όρια της φυσικής επιστήμης στην οδήγηση και ποια στις ικανότητες ενός οδηγού; Πόσο απολαυστική είναι η οδήγηση σε μία κλειστή πίστα; Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορούν να απαντηθούν μέσα

από τη συμμετοχή σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο οδηγών Opel Experience 2018. Πάνω από δέκα χρόνια τώρα, το τμήμα Opel Motorsport προσφέρει εκπαίδευση οδηγών προσαρμοσμένη σε διαφορετικά target groups και ανάγκες – τώρα το πρόγραμμα αναθεωρείται και επεκτείνεται. Όλες οι εκπαιδευτικές ενότητες που διοργανώνονται από επαγγελματίες εκπαιδευτές με ιδιαίτερη αγωνιστική εμπειρία, μοιράζονται τον ίδιο στόχο για τους συμμετέχοντες το 2018: να βιώσουν μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση με κορυφαία ασφάλεια! Και αυτό μπορεί να γίνει κάτω από βέλτιστες συνθήκες: οι συμμετέχοντες στο Opel Experience μπορούν να εξερευνήσουν το Κέντρο Δοκιμών Opel στο Dudenhofen, το οποίο κανονικά είναι κλειστό για το κοινό, να γνωρίσουν την “Πράσινη Κόλαση” στο Nürburgring ή να δοκιμάσουν το Drift “στο δρόμο”, όπως στην Χειμερινή Εκπαίδευση στο Thomatal στην Αυστρία.

Το Opel Experience 2018 διαιρείται σε τρεις ενότητες Sport, Individual και Special.

Sport: Πάθος, Ισχύς και Επιδόσεις

Το Πρόγραμμα Sport Training αναδεικνύει τη φιλοσοφία των μοντέλων Opel OPC και GSi. Το να μαθαίνεις την εντυπωσιακή δυναμική των σπορ μοντέλων Opel και να τα δοκιμάζεις στα όριά τους, χωρίς να παρεκκλίνουν από την αγωνιστική γραμμή είναι γνήσια οδηγική απόλαυση. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο Basis Training διάρκειας μισής μέρας και στο ολοήμερο Performance Training. Και τα δύο διεξάγονται στο Opel Test Centre, στο Dudenhofen.

Το Racetrack Training στην πίστα Nürburgring Nordschleife είναι τέλειο για όσους αναζητούν ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις. Η “Πράσινη Κόλαση” θεωρείται η σκληρότερη πίστα στον κόσμο. 73 στροφές, ανηφόρες και κατηφόρες με κλίσεις έως 18 μοιρών, μεταβαλλόμενες συνθήκες οδοστρώματος και η καθαρή απόσταση των 20 και πλέον χιλιομέτρων κάνουν το τμήμα Nordschleife μία πρόκληση που μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνον όσοι φερθούν με σεβασμό και έχουν κάνει καλή προετοιμασία. Γι’ αυτό ακριβώς προετοιμάζουν τους συμμετέχοντες οι ειδικοί αγώνων της Opel και του Ring: Να μαθαίνουν την αγωνιστική γραμμή, να αποφασίζουν τα σημεία φρεναρίσματος και τη γωνία διεύθυνσης – κάτι που εγγυάται την επιτυχία αυτής της εκπαιδευτικής εμπειρίας.

Εξατομικευμένα προγράμματα: Αρχάριοι ή έμπειροι οδηγοί – η καλύτερη εκπαίδευση για όλους

Διαχείριση όλων των καταστάσεων με ασφάλεια και ευκολία – αυτό μαθαίνουν οι συμμετέχοντες στην Εξατομικευμένη Εκπαίδευση στο Opel Test Centre Dudenhofen. Τα περιεχόμενα κάθε ενότητας είναι προσαρμοσμένα στο αντίστοιχο target group.

Άδεια νέου οδηγού και ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ ή ‘στο πρόγραμμα’: το Rookies Training του Opel Experience ξεκινά από το τελευταίο μάθημα της σχολής οδηγών. Έμπειροι εκπαιδευτές προσεκτικά οδηγούν τους νέους οδηγούς στα όρια της φυσικής. Στην ασφάλεια ενός ελεγχόμενου περιβάλλοντος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αξιολογούν επικίνδυνες καταστάσεις και να αντιδρούν κατάλληλα. Επίσης μαθαίνουν για το πώς τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού στα τρέχοντα μοντέλα Opel συμβάλλουν ενεργά στην αύξηση της ασφάλειας.

Νέο στη Γκάμα

Ένα ακόμα εκπαιδευτικό σεμινάριο διάρκειας μισής ημέρας απευθύνεται σε οδηγούς με πολυετή εμπειρία στο τιμόνι: Πρόκειται για το Seniors Training. Παράδοξο; Καθόλου! Τα σύγχρονα αυτοκίνητα εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς: νέα συστήματα ασφάλειας οδηγού και νέες τεχνικές λύσεις προσφέρουν σε οδηγό και επιβάτες όλο και μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση – εάν κάποιος γνωρίζει να τα χρησιμοποιεί σωστά. Επομένως, παρά τις πολλές δεκαετίες εμπειρίας, υπάρχουν αναμφίβολα μερικά τρικ που μπορούν να μάθουν για να ελίσσονται στην καθημερινή κίνηση με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από κυρίες για κυρίες. Οι συμμετέχουσες στο Ladies Training μαθαίνουν από έμπειρες γυναίκες εκπαιδεύτριες πώς ένα σύγχρονο αυτοκίνητο συμπεριφέρεται σε επικίνδυνες καταστάσεις και πώς μπορεί να ελέγχεται καλύτερα. Στις ασφαλείς πίστες εκπαίδευσης του Opel Test Centre, οι συμμετέχουσες πραγματοποιούν απλές ασκήσεις με και χωρίς ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης, πλησιάζοντας σταδιακά τα όρια της φυσικής και επομένως αποκτούν ισχυρότερη αίσθηση ασφάλειας για την καθημερινή οδήγηση. Όλα αυτά γίνονται χωρίς τις γνωστές ‘αντρικές συμβουλές’ από το κάθισμα του συνοδηγού.

Ειδική Εκπαίδευση: Γνωριμία με ολόκληρη τη γκάμα μοντέλων Opel

Κατά τη διάρκεια του Winter Training διάρκειας μιάμισης μέρας, οι συμμετέχοντες κάθονται πίσω από το τιμόνι ενός 4x4 Opel Insignia με έλεγχο κατανομής ροπής (torque vectoring) ή του τετρακίνητου Opel Mokka X. Μαθαίνουν πώς να αντιδρούν κατάλληλα στο χιόνι ή τον πάγο. Διδάσκονται στη θεωρία και στην πράξη πώς πρέπει να φρενάρουν και να επιταχύνουν, πώς να προσδιορίζουν τα όρια πρόσφυσης του δρόμου, πώς να διαχειρίζονται ακραίες οδηγικές καταστάσεις, όπως η υποστροφή ή η υπερστροφή και κυρίως κάνουν συνεχή εξάσκηση. Και το καλύτερο σε όλο αυτό: η βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων, εκτός του ότι συμβάλλει αποφασιστικά στην κυκλοφοριακή ασφάλεια, προσφέρει και ατελείωτη οδηγική απόλαυση!

Νέο στη γκάμα

Θέλετε να γνωρίσετε όλη την Οικογένεια Opel X; Αυτό μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του SUV X-Family Experience. Το στιβαρό Mokka X, το ευέλικτο Crossland X και το σπορ και κομψό Grandland X – τα τρία μοντέλα προσφέρουν γνήσια οδηγική απόλαυση SUV και κάθε μέλος της οικογένειας φέρνει στην κατηγορία του έναν νέο αέρα. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τα κομψά μοντέλα X στο δρόμο και εκτός δρόμου και μαθαίνουν πόσο χρήσιμα είναι τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού Opel για τέλειο κράτημα στην πίστα. Επιπλέον, η ολοήμερη εκπαίδευση περιλαμβάνει μία περιήγηση στα ‘παρασκήνια’ του Opel Test Centre στο Dudenhofen.

Κάθε αυτοκίνητο συμπεριφέρεται και αντιδρά διαφορετικά – γιατί λοιπόν να μην δοκιμάσετε όλη τη γκάμα μοντέλων Opel υπό επαγγελματική καθοδήγηση; Το Opel Brand Experience Day προσφέρει κάτι τέτοιο. Οι συμμετέχοντες βελτιώνουν τις οδηγικές τους ικανότητες με διάφορα επιβατικά μοντέλα, από το ADAM και το Astra μέχρι το Insignia και το νέο Grandland X. Στην πορεία, εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες Opel και τα συστήματα υποστήριξης και μαθαίνουν να τα χρησιμοποιούν σωστά. Αυτό κάνει την οδήγηση ακόμα πιο ξεκούραστη. Και τέλος έχουν τη δυνατότητα μιας αποκλειστικής ξενάγησης στα παρασκήνια του Opel Test Centre Dudenhofen.

Για όσους έλκονται περισσότερο από μεγάλα αυτοκίνητα, η Opel προσφέρει ένα ολοήμερο LCV Training (Light Commercial Vehicle). Αυτό είναι ‘must’ για όλους τους οδηγούς επαγγελματικών οχημάτων, γιατί ένα φορτωμένο όχημα αντιδρά τελείως διαφορετικά σε ακραίες καταστάσεις από αυτές που είναι κάποιος συνηθισμένος από ένα επιβατικό αυτοκίνητο. Εκτός από τις διάφορες ασκήσεις οδήγησης, η ενότητα περιλαμβάνει επίσης θέματα όπως η κατάλληλη ασφάλιση φορτίου και το οικονομικό οδηγικό στυλ.

Και για όσους ενθουσιάζονται ακούγοντας ονόματα όπως Kadett B, Commodore A Coupé, Manta A ή Rekord A, η Opel προσφέρει το Classic Tour. Διασχίζοντας την περιοχή Rhine-Main μέσα από γραφικές διαδρομές, οι συμμετέχοντες μπορούν να απολαύσουν μία ημέρα στο τιμόνι αληθινών Opel icons. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Opel Classic Workshop στο Rüsselsheim.

επιστροφή στην κορυφή