Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πυρά του Δημάρχου Πολυγύρου με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού

ZWGRAFOS KONIORDOY

Έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε η Δημοτική Αρχή

Η επίσκεψη-αστραπή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου στη Χαλκιδική και οι "επιλεκτικές" συναντήσεις με παράγοντες στο νομό, έφερε έντονη δυσαρέσκεια σε αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όπως ανέφερε η στήλη "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ" του halkidikifocus.gr, η κ. Κονιόρδου ξεναγήθηκε στο Σπήλαιο των Πετραλώνων και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, από όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν τους δύο αρχαιολογικούς χώρους του νομού.

12s large

Σχεδόν ένα 24ωρο ύστερα από την παρουσία της στη Χαλκιδική, η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το αποτέλεσμα της επίσκεψης. Λίγο αργότερα, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος με ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι η υπουργός -ουσιαστικά- αγνόησε τα θεσμικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ζωγράφος υπενθυμίζει και την επιστολή που απέστειλε από τον Σεπτέμβριο του 2017 προς την κ. Κονιόρδου (δείτε αναλυτικά εδώ) για το ζήτημα της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου.

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι επισκέφθηκε το κλειστό Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου η Υπουργός Πολιτισμού κα. Λυδία Κονιόρδου χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση ή πρόσκλησή μας και ασφαλώς δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας ως Μητροπολιτικός Δήμος, αν και είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση της για το θέμα του Αρχαιολογικού Μουσείου με την από 20/9/2017 επιστολή μας, την οποία δυστυχώς και παρέπεμψε σε κάποια Διεύθυνση του Υπουργείου χωρίς οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση.

Εκφράζουμε την βαθιά λύπη μας για τον τρόπο που διαχειρίζεται η κα. Υπουργός τα τοπικά θέματα και ιδιαίτερα αυτά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , συζητώντας αποκλειστικά με τρίτους και χωρίς την παρουσία της τοπικής κοινωνίας η οποία εκφράζεται δια των οργάνων της αυτοδιοίκησης .
Παρά ταύτα ευχόμαστε η χθεσινή παρουσία της να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πολυγύρου που είναι και το μοναδικό της Χαλκιδικής.

Και για να περάσω σε μια άλλη πτυχή των προαναφερθέντων, σας ενημερώνω αγαπητή Υπουργέ ότι από το πρωί, πληροφορούμενος από τρίτους για την εδώ επίσκεψή σας, σας περίμενα στο γραφείο μου φορώντας την καλή μου (κόκκινη γραβάτα ), αλλά ….. κρίμα…!", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση του Δημάρχου.

2018 03 28

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos