ΡΟΗ 24/7:

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Όταν ένα πολιτικό (και μάλιστα κυβερνητικό) πρόσωπο επισκέπτεται κάποια περιοχή, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο, περνάει εθιμοτυπικά και από το Γραφείο του τοπικού Δημάρχου. Όμως, φαίνεται ότι η σημερινή υπουργός Πολιτισμού το αγνοεί, και, ενώ βρέθηκε προσφάτως (και*) στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, απέφυγε να συναντηθεί με την τοπική Αρχή.

Ακόμα κι αν υπήρχαν λόγοι γι’ αυτό, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να επιμείνει στην εξαίρεσή τους, διότι το λάθος θα χρεωνόταν στην ίδια, που είχε και την ευθύνη του προγράμματος. Μήπως, όμως, από κομματική ιδεοληψία, επέλεξε να απαξιώσει συμβολικά τον συγκεκριμένο Δήμαρχο;

Η σημειολογία της συγκεκριμένης συμπεριφοράς σημαίνει τρία πράγματα:

α) άγνοια της εθιμοτυπίας (καθόλου παράξενο για τους τυχάρπαστους που στελεχώνουν τη σημερινή κυβέρνηση)

β) περιφρόνηση των θεσμών (συνηθέστατη τακτική της σημερινής κυβέρνησης)

γ) επίγνωση των δυσμενών συνθηκών για δημόσιες εμφανίσεις αντιδημοφιλών πολιτικών.

Και στις τρεις περιπτώσεις καταγράφεται ως πολιτική απρέπεια, και δικαιολογημένα προκάλεσε την οργή του Δημάρχου, Αστερίου Ζωγράφου. Διότι, όποια κι αν είναι η ιδεολογική διαφορά μεταξύ της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ και του Δημάρχου Πολυγύρου, έπρεπε αυτή να παρακαμφθεί, διότι την πρωτεύουσα του Νομού επισκέφθηκε στέλεχος της Κυβέρνησης κι όχι του Κόμματος. Λεπτομέρεια; Ίσως!

Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο χώρος του Δημαρχείου να βαρυνόταν από κακή ενέργεια, και, καθότι η κ. Κονιόρδου είναι ειδική στον εξορκισμό της αρνητική αύρας, δικαιολογημένα να απέρριψε την επίσκεψη (πού να μπλέκει, η γυναίκα, με καθαρτήριες τελετουργίες)!

Οπότε όλα εντάξει!


(*) Επισκέφθηκε και το Σπήλαιο Πετραλώνων, αλλά (άντε) από κει απείχε αρκετά το Δημαρχείο Νέας Προποντίδας (Νέα Μουδανιά).

Ωστόσο, αν δεν υπήρχε περίσσιος χρόνος, θα μπορούσε να καλέσει και τους δύο δημάρχους στους χώρους επίσκεψής της.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 12:37
επιστροφή στην κορυφή