Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στις 16 Σεπτεμβρίου ο 7ος Περίπλους Διαπόρου Νήσου

29942511 1624107570971708 1622736402 o

Η προκήρυξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου "Η Βουρβουρού"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου “Η ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ” σε συνεργασία με συλλόγους της περιοχής του Αγίου Νικολάου, προκηρύσσει για 7η συνεχή χρονιά τον κολυμβητικό αγώνα απόστασης 10 χιλιομέτρων «Περίπλους Διαπόρου Νήσου» την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018. Πόσο μάλλον φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, ήταν αναγκαία η διοργάνωση του αγώνα αυτού, όχι λόγω του αγωνιστικού κομματιού του μόνο, αλλά και λόγω του μηνύματος που στέλνει:

«Κρατάμε τις θάλασσες μας καθαρές».

Οι αθλητές που θα συμμετάσχουν θα ξεκινήσουν από την ακτή “Μπάρα” της Βουρβουρούς, θα περιπλεύσουν το νησί Διάπορος και αφού διανύσουν συνολική απόσταση 10 χιλιομέτρων θα τερματίσουν στην παραλία της Βουρβουρούς. Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, πρόκειται για μια διαδρομή που περνάει από μαγευτικές παραλίες και καταγάλανα νερά.

Καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα οι αθλητές θα συνοδεύονται από σκάφη για την δική τους ασφάλεια. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα περιοριστεί αυστηρά στον αριθμό των 20 για να μπορεί να προσφερθεί το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας στους συμμετέχοντες. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε επίσης σκόπιμο, να τεθεί ως προαπαιτούμενο για την συμμετοχή αθλητή το να έχει έναν τουλάχιστον τερματισμό σε κολυμβητικό αγώνα 5χλμ.

Για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των αθλητών ο καθένας από αυτούς θα συνοδεύεται από ξεχωριστή βάρκα. Εθελοντές οι οποίοι θέλουν να συνοδεύσουν αθλητές στον αγώνα με τη βάρκα/σκάφος τους μπορούν να αποστέλλουν με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. τα έγγραφα τους (άδεια και ταυτότητα για βάρκα - άδεια, δίπλωμα και ασφάλεια για ταχύπλοο). Η συνεισφορά των εθελοντών συνοδών είναι αυτή που κάνει αυτόν τον αγώνα δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής υπερβούν τις 20, θα συνεκτιμηθούν κριτήρια όπως οι διακρίσεις σε κολυμβητικούς διαγωνισμούς, η εντοπιότητα καθώς και η εθνικότητα (με την έννοια της προώθησης ενός διεθνούς χαρακτήρα του αγώνα), κατά βούληση της οργανωτικής επιτροπής η οποία θα κάνει και την τελική επιλογή των συμμετεχόντων.

Για να λάβουν συμμετοχή οι αθλητές θα πρέπει να ζητήσουν την αίτηση στο email στην διεύθυνση vourvourou@ yahoo.gr μέχρι τις 5 Αυγούστου 2018 ή στο 6978039987. Προαπαιτούμενο είναι επίσης οι αιτούντες να διαβάσουν τους κανόνες συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που θα πρέπει να πιστοποιήσουν με πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση ιατρού η οποία θα πρέπει να προσκομιστεί κατά την ημέρα του αγώνα στην οργανωτική επιτροπή. Ένα ακόμη έγγραφο που θα πρέπει να προσκομίσουν οι αθλητές είναι υπεύθυνη δήλωση αποποίησης ευθύνης του συλλόγου θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής. Πρότυπη Ιατρική βεβαίωση καθώς και Υ.Δ. αποστέλλονται όλα μαζί μετά από επικοινωνία στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα θα πρέπει επίσης να καταβάλουν την ημέρα του αγώνα το ποσό των 20 ευρώ ως αντίτιμο συμμετοχής.
Για περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά την συμμετοχή στον αγώνα, ή την εθελοντική προσφορά για την διεξαγωγή του, επικοινωνήστε με τον Πολιτιστικό Σύλλογο στο ανωτέρω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Οι αθλητές θα ενημερωθούν μέχρι τις 12/8/18.

Συνοδός του κολυμβητή θα είναι μόνο 1 άτομο που θα μπορεί να είναι εάν το θέλει και ο οδηγός της βάρκας, θα πρέπει να φέρουν οπωσδήποτε τα έγγραφα που ζητούνται αλλιώς μπορεί να τους δοθεί ποινή αποκλεισμού.
Κολυμβητές εκτός κατάστασης δε θα τους επιτραπεί να κολυμπήσουν.

Κανόνες συμμετοχής

1. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και ο αγώνας κοινός για όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Ωστόσο το όριο ηλικίας για συμμετοχή είναι τα 16 χρόνια. Προαπαιτούμενο για την συμμετοχή κάποιου αθλητή είναι τουλάχιστον ένας τερματισμός σε αγώνα 5χλμ, που θα πρέπει να αναφερθεί στην αίτηση του αθλητή. Θα γίνουν δεκτές και αιτήσεις από άτομα που δεν έχουν το ανωτέρω προαπαιτούμενο εφόσον αυτοί έχουν δίπλωμα ναυαγοσώστη ανοιχτής θαλάσσης.

2. Κάθε αθλητής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την συμμετοχή του και δεν θα θεωρήσει υπεύθυνη την διοργανώτρια αρχή για οτιδήποτε του συμβεί.

3. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών που θα συμμετάσχουν είναι 20. Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τις 20, η οργανωτική ομάδα θα συνεκτιμήσει παράγοντες όπως οι διακρίσεις σε κολυμβητικούς αγώνες, η εντοπιότητα και η εθνικότητα, με σκοπό να δημιουργήσει ένα μίγμα συμμετεχόντων που θα αντιπροσωπεύσει κατά το δυνατόν καλύτερα τους αιτούντες αλλά και τη δημιουργία ενός όσο το δυνατότερο 'πολυεθνικού' χαρακτήρα. Η επιλογή των συμμετεχόντων είναι στην κρίση και μόνο της οργανωτικής ομάδας και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από οποιονδήποτε.

4. Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 5 Αυγούστου με e-mai l στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα να καταβάλουν το ποσό των 20 ευρώ ως αντίτιμο συμμετοχής.

6. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι υγιείς και να προσκομίσουν στην οργανωτική ομάδα την ημέρα του αγώνα βεβαίωση ιατρού ότι είναι υγιείς και μπορούν να λάβουν μέρος στον Περίπλου Διαπόρου Νήσου. Θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν την υπεύθυνη δήλωση αποποίησης ευθύνης του Συλλόγου θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.

7. Η διοργανώτρια αρχή δεν θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών.

8. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 08:00πμ της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου 2018.

9. Οι αθλητές καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν θα επιτρέπεται να αγγίξουν οποιοδήποτε επιπλέον αντικείμενο, μηχανοκίνητο και μη, ειδάλλως θα ακυρωθούν αλλά ούτε να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε βοηθητικά μέσα όπως βατραχοπέδιλα κτλ.

10. Οι κολυμβητές καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα θα συνοδεύονται από σκάφη που θα παράσχει η διοργανώτρια αρχή. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι κάθε αγωνιζόμενος να συνοδεύεται από ένα σκάφος. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί δυνατόν, η διοργανώτρια αρχή υπόσχεται ικανή διάταξη σκαφών για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των αγωνιζομένων ή ενδεχομένως να ζητήσει από κολυμβητές να κολυμπήσουν σε ολιγομελείς ομάδες.

11. Η διοργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει ή να συμπληρώσει τους κανονισμούς κατά την κρίση της, ακόμα και να ακυρώσει την διεξαγωγή του αγώνα επιστρέφοντας τα χρήματα της συμμετοχής.

12. Η διοργανώτρια αρχή ξεκαθαρίζει ρητά πως δεν θα αναγκάσει οποιονδήποτε αθλητή να φορέσει σκουφάκια ή μαγιό κανενός χορηγού . Αυτό είναι στην κρίση των ίδιων των αθλητών. Οι χορηγοί είναι καθαρά θέμα της διοργανώτριας αρχής και δεν θα επέμβουν με οποιονδήποτε τρόπο ούτε στον τρόπο διεξαγωγής αλλά ούτε σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τους αθλητές
---Να συμπληρωθεί η ποινή αποκλεισμού για όσους δεν φέρουν τα έγγραφα που ζητούνται.
---Να συμπληρωθεί στον τρόπο επιλογής των κολυμβητών ότι θα παίξει ρόλο κι αν έχει συμμετάσχει ή όχι, ότι θα δοθεί κατά κάποιον τρόπο προτεραιότητα σε όσους δεν έχουν συμμετάσχει ως τώρα.

Συνοδός του κολυμβητή θα είναι μόνο 1 άτομο που θα μπορεί να είναι εάν το θέλει και ο οδηγός της βάρκας, θα πρέπει να φέρουν οπωσδήποτε τα έγγραφα που ζητούνται αλλιώς μπορεί να τους δοθεί ποινή αποκλεισμού.

Κολυμβητές εκτός κατάστασης δε θα τους επιτραπεί να κολυμπήσουν.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2