Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ικανοποίηση των μεταλλωρύχων για την απόφαση της διαιτησίας για την "Ελληνικός Χρυσός"

METALLWR STS

Περιμένουν τα επόμενα βήματα

Την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της διαιτησίας εξέφρασαν με ανακοίνωση τους τα σωματεία των εργαζομένων της Ελληνικος Χρυσος. Οπως τόνισαν το δικαστήριο αναγνωρίζει ότι δεν τεκμηριώνεται πρόθεση της εταιρείας να μεταβάλει το εγκεκριμένο επενδυτικό της σχέδιο για τα Μεταλλεία στη Χαλκιδική, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής Μονάδας Μεταλλουργίας στο Μαδέμ Λάκκο για παραγωγή καθαρών μετάλλων, χρυσού, χαλκού και αργύρου.

Αναμένουν, όπως είπε, την έκδοση των αδειών που υπολείπονται για τα επιμέρους έργα, σε ρυθμούς κανονικής ευρωπαϊκής χώρας καθως και απόφαση της εταιρείας για επανεκκίνηση του έργου της σήραγγας Ολυμπιάδας –Μαδέμ Λάκκου αλλά και επανεκκίνηση των επιμέρους έργων στις Σκουριές τα οποία είναι αδειοδοτημένα.

«Η δικαστική απόφαση δικαιώνει πρωτίστως τους δικούς μας αγώνες, μιας και εμείς είμαστε αυτοί που εάν ποτέ και από οποιονδήποτε κι αν υπήρξε ή υπάρξει στο μέλλον τέτοια πρόθεση μεταβολής του έργου, δεν θα επιτρέπαμε επ’ ουδενίνα επιτευχθεί» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Τόνισαν επίσης πως στοχος της προσπαθειας τους είναι:

• η ανάπτυξη των Μεταλλείων μας όπως έχουνε αδειοδοτηθείμε την ΜΠΕ που εγκρίθηκε το 2011, ανεξάρτητα από τα πολιτικά και μικροπολιτικά συμφέροντα επιτέλους.

• η υλοποίηση ενός ενιαίου και αδιαίρετου έργου με ορίζοντα λειτουργίας τουλάχιστον 30 ετών.

• η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στη Β.Α.Χαλκιδική.

Επισης δήλωσαν έτοιμοι να αντιταχθούν σε οποιασδήποτε απόφαση θίγει τα συμφέροντα των μεταλλωρύχων και ζητούν όλα τα προβλεπόμενα οφέλη προς τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία για τα οποία η εταιρεία έχει δεσμευτεί και έχει επαναλάβει ο ίδιος ο CEO της μητρικής Εldorado Gold G. Burns στην πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 11 Απριλίου 2018 20:44
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2