ΡΟΗ 24/7:

«Η χώρα έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας»

AYGENAKHS SYSK

Δήλωση Λ. Αυγενάκη με αφορμή τα τροχαία δυστυχήματα του Πάσχα

«Στόχος της ΝΔ η μείωση των θανάτων από τροχαία κατά 50% μέσα σε μια δεκαετία», αυτό δήλωσε ο γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα τις ημέρες του Πάσχα.

«Για ακόμη μια χρονιά οι μέρες των εορτών του Πάσχα αμαυρώνονται από τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων και των τραυματιών της ασφάλτου. Δεκαεπτά συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους και 200 περίπου τραυματίσθηκαν από τη Μ. Δευτέρα έως τη Δευτέρα του Πάσχα. Ενώ, μόνο στην Κρήτη, το ίδιο διάστημα, σημειώθηκαν πάνω από 1200 παραβάσεις, η πλειονότητα των οποίων αφορά σε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας», ανέφερε ο γραμματέας επισημαίνοντας ότι: «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας κάτι που αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Η κυβέρνηση αρκείται σε κενές εξαγγελίες και ψηφοθηρικές φιέστες αναφορικά με την οδική ασφάλεια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πρόσφατους πανηγυρισμούς τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράδοση επτά χιλιομέτρων σε ημιτελές, μάλιστα, έργο τμήματος του ΒΟΑΚ, στις 04-04-18 ο οποίος συνολικά μετρά περισσότερα από 300 χιλιόμετρα».

Η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη έχει ήδη καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων, ένα στρατηγικό σχέδιο για την οδική ασφάλεια δεδομένου ότι στόχος του κόμματος είναι η μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα κατά 50% μέσα σε μια δεκαετία µε την ανάπτυξη Παιδείας Οδικής Ασφάλειας και τη Συμμόρφωση της Οδηγικής Συµπεριφοράς. «Το στρατηγικό αυτό σχέδιο, που εντάσσεται στη Δράση "Προσέχω", περιλαμβάνει 6 προγράμματα: Εκπαίδευση οδικής ασφάλειας, Επιτήρηση κυκλοφορίας, Ασφάλεια οδικών υποδομών, Αναβάθμιση τεχνικού ελέγχου οχημάτων, Προώθηση ευφυών συστημάτων μεταφοράς, 'Αμεση βοήθεια στους παθόντες», δήλωσε ο γραμματέας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

(δείτε εδώ το ρεπορτάζ με τον απολογισμό των τροχαίων ατυχημάτων στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο)

επιστροφή στην κορυφή