xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης στον Όλυμπο

eod ol dias

Γυναίκα έπεσε από ύψος 500 μ.

Επιχείρηση διασωσης μίας γυναίκας που έπεσε από χιονοσκεπή ύψους 500 μ. στη θέση Λούκι Μύτικα στον Όλυμπό βρίσκεται σε εξέξλιξη.

Η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12.20 και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση, καθώς κλιμάκιο της ΕΟΔ βρισκόταν στην περιοχή. Οι διασώστες της ομάδας είχαν ακούσει μάλιστα τις φωνές για βοήθεια από τους συντρόφους της γυναίκας και άμεσα ενημέρωσαν την Π.Υ. Λιτοχώρου και το ΕΚΑΒ Κατερίνης. 
Η κοπέλα που έπεσε κατάφερε με ίδιες δυνάμεις και με τη βοήθεια των συντρόφων της να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη, στο οροπέδιο των Μουσών και πιθανόν να φέρει κατάγματα πλευρών.

Η ανταπόκριση της Π.Υ. Λιτοχώρου ήταν άμεση, καθώς κλιμάκιο πυροσβεστών έχει ξεκινήσει ήδη για να συνδράμει στην επιχείρηση μεταφοράς της γυναίκας, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κινητοποιηθεί και ελικόπτερο Super Puma.

Για βοήθεια συνέτρεξαν, εκτός από τους συντρόφους της, και οι διαχειριστές του καταφυγίου «Χρήστος Κάκαλος», οι οποίοι και συνόδευσαν την γυναίκα κατά την επιστροφή της στο καταφύγιο.

Σύμφωνα με την ΕΟΔ οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα του χιονιού (υψηλή θερμοκρασία, μαλακό χιόνι) συνετέλεσαν στο να επιβραδυνθεί ομαλά η πτώση της γυναίκας και να μην τραυματιστεί σοβαρά. Αξίζει να αναφερθεί ότι παλαιότερα στο ίδιο σημείο είχαν σημειωθεί ανάλογα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς, εξαιτίας των ίδιων συνθηκών (Φεβρουάριος του 2015, πτώση ορειβάτη 400 μέτρα, Μάιος 1993, πτώση γυναίκας από τον Πολωνία πάνω από 700 μέτρα, 1964 πτώση τεσσάρων ατόμων με θανατηφόρο τραυματισμό του ενός από υποθερμία).

επιστροφή στην κορυφή