xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Με τεράστια συμμετοχή η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τα προσωπικά δεδομένα

KOINO1

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες»

Κοσμοσυρροή από επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, σημειώθηκε στην ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής μαζί με την Ένωση Ξενοδοχείων και την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής με θέμα: «Το νέο περιβάλλον λειτουργίας που θέτει για τις Επιχειρήσεις και τους Φορείς ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – GDPR (ΕΕ)-679/2016» , το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

Το θέμα έχει παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελευταία περίοδο, αφού και ο Κανονισμός της ΕΕ θα έχει εφαρμογή άμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της από 25/5/2018 και θα αντικαταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία που είχε εφαρμοστεί πριν πολλά χρόνια με τον Ν. 2472/1999.

PANEL pr d

Την ενημέρωση του κοινού ανέλαβαν μέλη της ομάδας GDPR Halkidiki, ο Ιωάννης Ιγγλεζάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Μagister Legum Europae του Πανεπιστημίου του Αννοβέρου, ο Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, Founder & CEO at 3TechSolutions και η Κασσιανή Αποστολοπούλου, Δικηγόρος, Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO Executive).
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσιος, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, Δημήτρης Χαδαλής.

KOINO2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση ήταν εντυπωσιακή. Η αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής ήταν ασφυκτικά γεμάτη από μέλη και των τριών φορέων κάθε ηλικίας, που έσπευσαν να ενημερωθούν.
Το ενδιαφέρον του κοινού αποτυπώθηκε μέσω της συμμετοχής του και των δεκάδων ερωτήσεων που απηύθυνε στους ομιλητές μετά το πέρας των εισηγήσεων.
Η ενημέρωση των μελών των τριών Φορέων σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων συνεχίζεται:
-Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στην Ιερισσό, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου στις 18:30.
-Την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στα Νέα Μουδανιά, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου (Αμφιθέατρο) στις 19:00.

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες»

Επίσης μετά το πέρας της ημερίδας για τα προσωπικά δεδομένα , πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο από την Έλενα Κοπανάροβα, εκπρόσωπο της εταιρίας OECON GROUP Business & Development Consultants - σύμβουλοι του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για εθνικά & ευρωπαϊκά προγράμματα - ενημέρωση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ανταλλαγής για νέους επιχειρηματίες (Erasmus for Young Entrepreneurs).
Στο πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εν δυνάμει επιχειρηματίες ή νέοι επιχειρηματίες, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία έως τρία χρόνια.
β) επιχειρήσεις (ιδιοκτήτες – διευθυντές μια μικρής ή μεσαίας επιχείρησης), ως επιχειρηματίας υποδοχής, ανεξαρτήτου οικονομικής δραστηριότητας, με εμπειρία περισσότερη από τρία χρόνια.

Το πρόγραμμα «Erasmus Νέοι Επιχειρηματίες», βοηθά φιλόδοξους Ευρωπαίους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να ξεκινήσουν και/ ή να διευθύνουν με επιτυχία μία μικρή επιχείρηση στην Ευρώπη. Νέοι επιχειρηματίες συναντώνται και ανταλλάσσουν γνώσεις και επιχειρηματικές ιδέες με έναν έμπειρο επιχειρηματία, κοντά στον οποίο μένουν και συνεργάζονται για μία περίοδο 1-6 μηνών. Η διαμονή χρηματοδοτείται κατά ένας μέρος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 16 Απριλίου 2018 12:44
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2