Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Κρατάμε τα θετικά από τις δηλώσεις Ερντογάν – Περιμένουμε πράξεις"

erntogan tsipras 184

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού γαι συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου

«Απαράδεκτα και απορριπτέα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την αναφορά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν περί ανταλλαγής ή συμψηφισμού των δύο ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν στις τουρκικές φυλακές, με τους 8 τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το τουρκικό πραξικόπημα. (δείτε εδώ)

«Η θέση της Ελλάδας, αλλά και της Ε.Ε. στο σύνολό της, είναι σαφής και σταθερή για την ανάγκη άμεσης επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς απαράδεκτους συμψηφισμούς και προϋποθέσεις», αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, από τις δηλώσεις Ερντογάν η κυβέρνηση κρατά μόνο το θετικό σκέλος, αυτό που αναφέρεται στην ειρήνη στο Αιγαίο και τη στήριξη στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες σε σημαντικούς τομείς, μεταξύ των οποίων και στην ασφάλεια.

«Περιμένουμε, ωστόσο, όλα αυτά να φανούν στην πράξη με την αλλαγή της προκλητικής τουρκικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

επιστροφή στην κορυφή