Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποδηλατικός τουρισμός: Η καλύτερη επιλογή για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

FRIENDLY BIKE

Δυναμική εμφάνιση από το δίκτυο "Bike Friendly"

Το «Bike Friendly» δίκτυο ξενοδοχείων και Δήμων-προορισμών κάνει δυναμικά την εμφάνισή του σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα. Τα Μέλη του δικτύου φέρουν το σήμα «Bike Friendly», που πιστοποιεί ότι πληρούν μια σειρά πανευρωπαϊκά αποδεκτών κριτηρίων και μέσω αυτών την ετοιμότητά τους να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που επιθυμούν να περιηγηθούν-απολαύσουν την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας το ποδήλατο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Το δίκτυο «Bike Friendly» πλαισιώνεται και από μία σειρά συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από τον χώρο των ενοικιάσεων και επισκευών ποδηλάτων καθώς και οργάνωσης εκδηλώσεων και εκδρομών με ποδήλατο.

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι η μορφή που καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου:

• Οι λάτρεις του ποδηλάτου προτιμούν τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, ενώ αποφεύγουν τους καλοκαιρινούς.

• Το ποδήλατο είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα εισοδήματα.

• Η ερασιτεχνική ποδηλασία είναι πολύ ανεπτυγμένη στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη και σε πόλεις με τις οποίες υπάρχουν πολλές απευθείας πτήσεις με τους ελληνικούς προορισμούς.

Οι απαιτούμενες επενδύσεις από πλευράς προορισμών και επιχειρήσεων είναι ελάχιστες και με μεγάλη διαφορά μικρότερες, συγκρινόμενες με οποιαδήποτε άλλη μορφή τουρισμού. Επιπλέον, το ποδήλατο είναι φιλικό προς το περιβάλλον και μπορεί να συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη των προορισμών, καθώς επίσης, να αυξήσει τη μη all inclusive πελατεία, με προφανή οφέλη για το σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τουριστικούς προορισμούς.

Το σήμα «Bike Friendly» είναι μια πρωτοβουλία της ΝΑΤΤΟΥΡ και της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης. Το δίκτυο των «Bike Friendly» επιχειρήσεων και Δήμων-προορισμών υποστηρίζεται σε επίπεδο μάρκετινγκ από την Εταιρεία Συμβούλων Τουρισμού tourism generis.

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020