xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής για την Εργατική Πρωτομαγιά

ergatiki prwtomagia sikago

Αιχμές προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις

«Την Πρωτομαγιά, τιμάμε τους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο για να τους κρατήσουμε ζωντανούς στο μυαλό και την καρδιά μας.
Η υπεράσπιση της εργασίας απέναντι στην εκμετάλλευση και την αυθαιρεσία ήταν, είναι και θα είναι, πρώτα και κύρια, υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων. Και αυτό είναι το νόημα και της αυριανής Πρωτομαγιάς», αναφέρει σε ανακοίνωσή η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής ενόψει της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Παράλληλα αφήνει αιχμές για την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων: «Τα ολέθρια προγράμματα της περιόδου 2010 – 2014, στα οποία οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου υπέγραψαν ό,τι τους ζητήθηκε και ανέλαβαν και την ιδιοκτησία τους, είχαν αποτέλεσμα, εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν, οι μισθοί μειώθηκαν απελπιστικά, τα ασφαλιστικά ταμεία λεηλατήθηκαν και οδηγήθηκαν στην ασφυξία. Από το 2015 και μέχρι σήμερα, παρά τους σκληρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς και την υποχρέωση για την εφαρμογή ενός εξαιρετικά δύσκολου προγράμματος, η προσπάθεια για τη στήριξη της εργασίας υπήρξε συνεχής και συστηματική», αναφέρει.
«Με οργανωμένη πολιτική για την ανακούφιση της ανεργίας, με ουσιαστικούς ελέγχους για το χτύπημα της αδήλωτης και της υποδηλωμένης απασχόλησης, η χώρα κάνει ακόμα ένα βήμα μπροστά, βάζοντας στο τραπέζι την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η νομοθέτηση της ουσιαστικής επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων από τον Αύγουστο του 2018 αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη για τον κόσμο της εργασίας, ανάμεσα σε άλλες μικρότερες. Όμως για να υπάρξουν κι άλλες νίκες και οι νίκες αυτές να έχουν αντίκρυσμα στην καθημερινότητα των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας, πρέπει όλοι μαζί να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με το εργατικό κίνημα και μέσα στα σωματεία», προσθέτει και καταλήγει σημειώνοντας: «Στηρίζουμε τους αγώνες του κόσμου της εργασίας. Θυμόμαστε, τιμάμε και συνεχίζουμε τους πανανθρώπινους αγώνες των εργαζομένων για εργασιακά δικαιώματα, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2