ΡΟΗ 24/7:

«Η Ελλάδα βγαίνει καθαρά και αυτοδύναμα από το τέλμα»

Tzanakopoulos4

Συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην εφημερίδα "ThessNews"

«Αυτή η χώρα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης είναι η Ελλάδα της σκληρής περιόδου των μνημονίων», τονίζει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ThessNews", υπογραμμίζοντας αντίθετα ότι «η Ελλάδα όμως που βγαίνει καθαρά και αυτοδύναμα από αυτό το τέλμα, θα είναι μια χώρα με ισχυρό κοινωνικό κράτος, σεβασμό στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς και ένα παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην καινοτομία και την ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και όχι στην ένταση της εκμετάλλευσης του κόσμου της εργασίας».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ότι υπόσχεται «στελεχιακή αποψίλωση των δομών του κοινωνικού κράτους, την υποστελέχωση φορέων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και την αντικατάσταση τους με στρατιές υποαμειβόμενων και ανασφάλιστων εργαζομένων, από ιδιωτικούς φορείς» και «φοροασυλία στο μεγάλο πλούτο και στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».

Ο Δ. Τζανακόπουλος διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, επαναφέροντας την ελληνική οικονομία στην κανονικότητα και οδηγώντας τη χώρα εκτός της μνημονιακής επιτροπείας.

Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, εκφράζει την αισιοδοξία του για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, εκτιμώντας ότι «όσο προχωρούν οι συζητήσεις, είναι εμφανές ότι οι αρχές της γείτονος αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο την ανάγκη για την εξεύρεση λύσης».

Καταλήγοντας, κάνει αναφορά και στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, σημειώνοντας πως «η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται με τρόπο απολύτως αντίθετο στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας».

επιστροφή στην κορυφή