ΡΟΗ 24/7:

Χαλκιδική: Εκλογές στη ΝΔ χωρίς… ψηφοφορία

nd ntampela

Απ. Τζηρίτης: «Αποτέλεσμα συναίνεσης και συνεργασίας»

Ένας από τους δύο νομούς στον οποίο δεν στήθηκαν κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές που διενεργούνται σήμερα στη ΝΔ να είναι η Χαλκιδική, αφού ο αριθμός των υποψηφίων για την ανάδειξη διοικήσεων στη Νομαρχιακή Επιτροπή και στις Τοπικές Οργανώσεις, αλλά και αντιπροσώπων για το Συνέδριο του κόμματος, είναι ίδιος με αυτόν που θα προέκυπτε από την εκλογική διαδικασία.

Ειδικότερα, σήμερα εκλέγονται 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο (δείτε περισσότερα εδώ).

Ωστόσο στη Χαλκιδική (όπως και στη Βοιωτία) σύμφωνα με την απόφαση της Νομαρχιακής Εφορευτικής Επιτροπής, οι υποψηφιότητες για τις τοπικές οργανώσεις, τη Νομαρχιακή Επιτροπή και τους Συνέδρους είναι ισάριθμες με τα κομματικά αξιώματα.

Όπως είπε, στο halkidikifocus, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χαλκιδικής, Απόστολος Τζηρίτης, που είναι ο μόνος υποψήφιος για τη θέση, η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα του ενωτικού κλίματος και της συναίνεσης. «Καταλήξαμε σε ισάριθμες υποψηφιότητες μέσα από συναίνεση και συνεργασία όλων μας, θέλοντας να περάσουμε αυτό το κλίμα προς τα έξω. Μάλιστα ανάμεσα στους υποψηφίους που θα ξεκινήσουν τη θητεία τους από αύριο το πρωί και για δύο χρόνια είναι νέα παιδιά», δήλωσε ο κ. Τζηρίτης.

επιστροφή στην κορυφή