xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Καμπανάκι" από την ΠΚΜ για την επερχόμενη κακοκαιρία

vroxh polh 735

Συμβουλές από την Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες

Σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ χθες, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές, καταιγίδες και πιθανόν χαλάζι, τα οποία αναμένεται να πλήξουν την Κεντρική Μακεδονία από σήμερα το βράδυ, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους κυρίως στα βορειοδυτικά.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Πριν το μεσημέρι, το Βόρειο Ιόνιο (κυρίως περιοχή Κέρκυρας- Παξών) και η Ήπειρος.
2. Από το απόγευμα, η Δυτική Μακεδονία και πιθανώς η Δυτική Στερεά και η Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία.
3. Από το βράδυ, η Κεντρική Μακεδονία.

Κατόπιν των παραπάνω, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
- Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ, καθώς και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
- Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν πεζοί ή με αυτοκίνητο τις διασταυρώσεις δρόμων με χειμάρρους (Ιρλανδικές διαβάσεις).

επιστροφή στην κορυφή