xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εξιχνιάστηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας στη Ροτόντα το Νοέμβριο του 2016

astunomia nuxta

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε ομοεθνείς τους

Η επισταμένη, μεθοδική και πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος τριών Αλβανών, η οποία σημειώθηκε στην περιοχή της Ροτόντα, στη Θεσσαλονίκη, το Νοέμβριο του 2016.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 5 ομοεθνείς τους ηλικίας από 24 έως 27 ετών, ένας εκ των οποίων συνελήφθη δυνάμει σχετικού Εντάλματος, ενώ συνεργός του βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία, για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συρροή και κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2016 οι προαναφερόμενοι δράστες έχοντας προαποφασίσει επίθεση εναντίον τριών ομοεθνών τους, τους εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αγίου Γεωργίου, όπου έβαλλαν με πυροβόλο όπλο σε βάρος δύο εξ’ αυτών και τραυμάτισαν με μαχαίρι στον τρίτο.

Οι τραυματίες διεκομίσθησαν σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύτηκαν.

Σημειώνεται ότι, ο ήδη κρατούμενος σε Γενικό Κατάστημα Κράτησης εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για παρόμοιο αδίκημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

επιστροφή στην κορυφή