xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χτύπημα της ΕΛ.ΑΣ. στο εμπόριο κοκαΐνης: Κατασχέθηκαν πάνω από 16 κιλά (φωτο)

2018 05 20 ΦΩΤΟ 4

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στην Αττική, κατά την οποία συνελήφθησαν ηγετικό στέλεχος και μέλη της συμμορίας

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Υπηρεσία D.E.A. Αθηνών και με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, λιμενικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, καθώς έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα, πέτυχαν την εξάρθρωση συμμορίας που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της Ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Για την υποθεση συνελήφθησαν ένας 43χρονος αλλοδαπός και δύο 42χρονοι Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και ένταξης σε εγκληματική συμμορία και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

2018 05 20 ΦΩΤΟ 3

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Ν. Χαλκηδόνα Αττικής, εντοπίστηκε ο 43χρονος αλλοδαπός να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 20 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 16.059 γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό κενό χώρο των οπίσθιων τροχών και των πλαΐνών προφυλακτήρων του οχήματος.

2018 05 20 ΦΩΤΟ 1

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 43χρονος άντρας αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής συμμορίας και εισήγαγε την ποσότητα κοκαΐνης, την οποία θα παρέδιδε στους δύο συλληφθέντες ημεδαπούς – μέλη της συμμορίας, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της στην ελληνική επικράτεια.

Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.620 ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και 3 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

επιστροφή στην κορυφή