Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στην Αθήνα την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Κασσάνδρας

21754991 1745103568865490 578753846 o

Θα ζητήσουν ενημέρωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα βρεθούν την Τρίτη εκπρόσωποι των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, προκειμένου να θέσουν ερωτήματα για την μεταλλευτική ανάπτυξη της Χαλκιδικής.

«Έλληνες πολίτες, εργαζόμενοι και αγωνιστές της ζωής, οι εκπρόσωποι των Σωματείων εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας αύριο θα είμαστε πάλι στην Αθήνα, στο γραφείο του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος» αναφέρει σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Εκεί που ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την μεταλλευτική ανάπτυξη της Χαλκιδικής με προτεραιότητα στο δημόσιο συμφέρον και το περιβάλλον. Εκεί που κρατάει την θετική απόφαση της διαιτησίας για την ανάπτυξη των Μεταλλείων. Εκεί που μένουν ανυπόγραφες χωρίς δικαιολογία, τις άδειες για την πρόοδο των έργων στη Χαλκιδική».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι «απαιτώντας υπεύθυνες πράξεις», θα θέσουν τα εξής ερωτήματα:

«Ποιες θα είναι οι ενέργειες του Υπουργείου για τη μεταλλευτική ανάπτυξη και τη διαφύλαξη του συμφέροντος των πολιτών;

Γιατί δεν εκδίδονται οι άδειες που εκκρεμούν, εφόσον η διαιτησία ολοκληρώθηκε;

Τι προβλέπεται για 2.000 οικογένειες που δεν σχεδιάζουν το αύριο γιατί κοιμούνται και ξυπνούν με το φόβο και την αβεβαιότητα;».

«Εμείς αυτούς τους ανθρώπους τους κοιτάμε στα μάτια και τους δίνουμε κουράγιο κάθε μέρα» συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι «τους λέμε πως δεν παλέψανε άδικα. Πως δεν θα πάνε χαμένοι οι κόποι τους. Πως όσα πετύχαμε όλοι μαζί για τον τόπο μας δεν θα μας τα πάρει πίσω κανείς. Αυτά τους λέμε και θα πράξουμε αναλόγως».

Καταλήγοντας, τα Σωματεία τονίζουν πως αναμένουν «να διασφαλιστεί η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, να διασφαλιστεί η ομαλή αδειοδότηση, λειτουργία και ανάπτυξη των έργων, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας στα Μεταλλεία Κασσάνδρας και να διασφαλιστεί το μέλλον μας και των παιδιών μας».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2