Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Σε ακατάλληλο κτίριο κάνουν μάθημα τα παιδιά της Αφύτου

IMG 20121025 131722

Νέο διδακτήριο για το Δημοτικό Σχολείο ζητούν οι κάτοικοι του χωριού

Νέο κτίριο που θα στεγάσει το Δημοτικό Σχολείο Αφύτου, στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, ζητούν οι τοπικοί φορείς, καθώς όπως καταγγέλλουν το υφιστάμενο διδακτήριο έχει κριθεί ακατάλληλο από το 2008.

"Προ 10ετίας εκποιήθηκε μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία, η οποία ανήκε στο Δημοτικό Σχολείο Αφύτου με σκοπό να αγοραστεί άλλο κατάλληλο για την ανέγερση νέου διδακτηρίου, καθώς το υπάρχον, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ.8/27-5-2008 πρακτικό της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας, έχει κριθεί ανεπαρκές και ακατάλληλο, αφού είναι κτίσμα του 1950, μάλιστα οικοδομημένο πάνω στα παλιά νεκροταφεία!

Αγοράστηκαν δύο οικόπεδα και συντάχθηκε σχετική μελέτη. Παρόλα αυτά εδώ και μια δεκαετία περίπου το νέο διδακτήριο δεν έχει καν ξεκινήσει…", αναφέρεται σε σχετικό ψήφισμα.

"Τα παιδιά της Αφύτου δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Δικαιούνται να στεγάζονται και αυτά σε ένα σχολείο που θα έχει κανονικό εργαστήρι Πληροφορικής και όχι κοντέινερ, αίθουσα εκδηλώσεων, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και κυρίως κατάλληλους χώρους υγιεινής και ένα μεγαλύτερο και ασφαλέστερο προαύλιο", επισημαίνεται στο ίδιο ψήφισμα.

"Η Άφυτος δικαιούται αυτό το σχολείο και για έναν ακόμα λόγο: Οι δωρητές της περιουσίας που εκποιήθηκε το παραχώρησαν γενναιόδωρα με την προϋπόθεση να κτιστεί σχολείο και έτσι τα παιδιά να έχουν καλύτερη μόρφωση και ένα καλύτερο μέλλον", καταλήγει το ψήφισμα.

Τις προηγούμενες ημέρες, συγκλήθηκε συνέλευση από τον Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο εφημέριος του χωριού, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φίλων Λαογραφίας και Παράδοσης Αφύτου, του Συλλόγου Επαγγελματιών, του Αθλητικού Συλλόγου «Τορωναίος», του Συλλόγου Γυναικών «η Αφυταία», του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Αφύτου.

Οι τοπικοί σύλλογοι δήλωσαν αλληλέγγυοι στο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και "αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέχρι να αποκτήσει η Άφυτος το σχολείο που της αξίζει και δικαιούται".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2