Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τις 15 Ιουνίου η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Σποράδων

super runner 01

Έως τις 9 Σεπτεμβρίου τα δρομολόγια

Από τις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει η κάλυψη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με απευθείας ανάθεση της γραμμής στην εταιρεία Golden Star Ferries.

Ο πλοιοκτήτης της εταιρείας, Γιώργος Στεφάνου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη θετική έκβαση στο αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, αναφέροντας ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ενήργησε με δυναμικότητα -όπως και ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου- και τελικά αποφάσισε σήμερα να δοθεί με απευθείας ανάθεση το δρομολόγιο στην εταιρεία και να ικανοποιηθεί συγχρόνως ένα πάγιο αίτημα τόσο των φορέων της Θεσσαλονίκης όσο και των νησιών των Β. Σποράδων».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «από Δευτέρα ανοίγουμε τα πλάνα και εντατικοποιούμε τις προσπάθειες για να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια στις 15 Ιουνίου».

«Πρόκειται για πολύ σύγχρονα πλοία, δυο καινούργια αποκτήματα της εταιρείας, το Super speed και το Super cat ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε τριμαράν με μεγάλες δυνατότητες», επεσήμανε ο κ. Στεφάνου και τόνισε ότι «οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ίδιες παρόλο που έχουν αυξηθεί τα καύσιμα, δηλαδή 60 ευρώ η απλή μετάβαση και 108 ευρώ μετ’ επιστροφής».

Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά 10 το πρωί από Θεσσαλονίκη ενώ η ώρα άφιξης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά την επιστροφή, θα είναι στις 19.15.

Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιο θα αφορά τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες με προέκταση τον Βόλο και αφορά στο διάστημα από τις 15 Ιουνίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020