ΡΟΗ 24/7:

Εγκαινιάστηκε η έκθεση "Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati" στη Νικήτη

fos2

Συνδιοργάνωση του Δήμου Σιθωνίας, της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του ΑΠΘ και του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης με τίτλο "Η Αγία Σοφία των αδελφών Fossati, μέσα από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Α.Π.Θ." πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης.

fos6

Για την έκθεση μίλησαν ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Νίκος Χριστοδούλου, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Βιβλιοθήκης του Α.Π.Θ. Αικατερίνη Νάστα, η Διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, ο πρόεδρος του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης Δημήτρης Δημαράς, ενώ ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης Αντώνης Σαραγιώτης ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στην έκθεση.
"Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που το φετινό καλοκαίρι φιλοξενούμε στους χώρους του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Νικήτης μια εμβληματική έκθεση που αναδεικνύει την παγκόσμια κληρονομιά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε κατοίκους και επισκέπτες ένα ευρύ φάσμα δράσεων υψηλής πνευματικής και καλλιτεχνικής στάθμης, που να διαπνέονται παράλληλα από το πνεύμα κορυφαίων συνεργασιών, όπως αυτή με τη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Α.Π.Θ., το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και την Αγιορείτικη Εστία" ανέφερε σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος.

fos1

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Σιθωνίας, της Βιβλιοθήκης και Κέντρου Πληροφόρησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει 22 έγχρωμες λιθογραφίες του Gaspare Fossati που απεικονίζουν το ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και τον περιβάλλοντα χώρο του. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ωράριο: Καθημερινά 10.00-13.00, 20.00-23.00.

fos4

επιστροφή στην κορυφή