xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συμμορία έκλεβε από σπίτια και επιχειρήσεις στις Σέρες

diarrixh kleidaria

Η συνολική λεία τους ξεπερνά τις 27.000 ευρώ

Εξιχνιάσθηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, κλοπές και απόπειρες κλοπών οικιών, επιχειρήσεων και οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, που έγιναν από συμμορία 4 ατόμων, ηλικίας 28, 22, 20 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017 έως και τον περασμένο Φεβρουάριο, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών αλλά και σε τρεις περιπτώσεις σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, διέπραξαν κλοπές και απόπειρες κλοπών παραβιάζοντας οικίες και καταστήματα, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, ενώ προέβαιναν και σε κλοπές οχημάτων. Συνολικά ενέχονται σε:
- 13 κλοπές από οικίες και επιχειρήσεις,
- 6 κλοπές οχημάτων,
- 9 απόπειρες κλοπών από οικίες και
- 1 απόπειρα κλοπής οχήματος.
Η συνολική λεία τους εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 27.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκαν 5 από τα κλεμμένα οχήματα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε τυχόν άλλες παράνομες πράξεις.
Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

επιστροφή στην κορυφή