Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

35234880 815950608598988 5575885423097413632 n

Αστάθεια στη Χαλκιδική από το βράδυ της Τετάρτης

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα προς το βράδυ θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Η ορατότητα στο Ιόνιο, στα δυτικά αλλά και στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι συγκεντρώσεις Αφρικάνικής σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 18 έως 35 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα είναι 2 έως 5 βαθμούς χαμηλότερη, στα κεντρικά από 19 έως 38, στα νότια από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 34, και στην Κρήτη από 17 έως 33.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνου δυτικοί-βορειοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Σε περίοδο αστάθειας μπάινει η Χαλκιδιή από τις βραδυνές ωρες της Τετάρτης.

Κατά την διάρκεια της ημέρας όμως ο καιρός παραμένει αίθριος με θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν και πάλι τους 29 με 30 βαθμούς.

Αργά το βράδυ όμως τα μεσάνυχτα προς την Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, που θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά του νομού, χωρίς να αποκλείεται πιο τοπικά φαινόμενα να επηρεάσουν και την Κασσάνδρα.

Κατά την διάρκεια των καταιγίδων και στις κοντινές σε αυτές περιοχές οι ανεμοι ενισχύονται απότομα και με μεγάλη ένταση οπότε δείχνουμε την ανάλογη προσοχή.

Ηλιοφάνεια στα Νέα Μουδανιά με το θερμόμετρο να φτάνει τους 29 βαθμούς κελσίου. Αργά το βράδυ όμως δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα με απότομη έναρξη και ταυτόχρονη απότομη ενίσχυση των ανέμων.

meteo.gr/Μετεωρολογικός Σταθμός Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής

επιστροφή στην κορυφή