Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Μουζενίδη στη σφαιροβολία με 20,70 μέτρα

mouzenidis trikala

Ακόμη μία διάκριση για τον πρωταθλητή του "Κενταύρου" Χαλκιδικής

Πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία σημείωσε ο Οδυσσέας Μουζενίδης (Κένταυρος Χαλκιδικής) στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στα Τρίκαλα. Ο πρωταθλητής έστειλε αρχικά τη σφαίρα στα 20,67 μ. και ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, από τις 21 Ιουλίου του 2017 στο Γκροσέτο και στην πέμπτη του βολή σημάδεψε στα 20,70 μέτρα.

Ο αθλητής του Γιώργου Μποτσκαριώβ βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Τάμπερε. Ο Μουζενίδης με το 20,70 μ. παρέμεινε στην έβδομη θέση στην παγκόσμια λίστα και στην δεύτερη στην ευρωπαϊκή.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 ξεκίνησε σήμερα στα Τρίκαλα με αρκετές δυσκολίες, λόγω του άστατου για την εποχή καιρού, ο οποίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους μετέχοντες. Οι αγώνες ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι αθλητές - μαθητές που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) ήταν ο νικητής στα 100 μ. με 10.60, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ και δείχνει πως έχει ξεπεράσει απόλυτα το πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο τον ταλαιπώρησε στη διάρκεια της σεζόν.

Ο έφηβος σπρίντερ είχε ατομικό ρεκόρ 10.70 από το 2017 και πλέον έβαλε πλώρη για χρόνους κάτω από το 10.60. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο ιδιαίτερα σταθερός φέτος, Σωτήρης Κομιανός - Γραβάνης (ΑΟ Κάλλιστος) με 10.70, ενώ τρίτος ήταν ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΑΟ Γιάννης Παλάσκας) με 10.74. Ο παίδας αθλητής έπαθε σύσπαση στα τελευταία μέτρα του τελικού των 100 μ. και αναγκάστηκε μάλιστα να αφήσει την κούρσα.

Ο Γρανιτσιώτης, ο οποίος έχει τρέξει φέτος την απόσταση σε 10.44 και είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκιορ, τη Δευτέρα (18/6) θα εξετασθεί από τον γιατρό του ΣΕΓΑΣ, Διονύση Χίσσα, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης. Ο Γρανιτσιώτης πήγε στο βάθρο των νικητών υποβασταζόμενος από τους δύο συναθλητές του, δείγμα των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν οι σπρίντερ μεταξύ τους, αλλά και του ήθους τους.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Νεανίδων η Δήμητρα Τσουκαλά (Νίκη Βόλου) κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω και να πάρει τη νίκη πάνω στο νήμα με 12.07, επίδοση που βελτιώνει το 12.23, που ήταν το ρεκόρ της από το 2017. Η Βάγια Δαμπλιά ήταν (Αρχέλαος Κατερίνης) ήταν δεύτερη με 12.08 και ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, από το φετινό σχολικό πρωτάθλημα και τρίτη ήταν η Εμμανουέλα Καρυάμπα (ΣΑΚΑ) με 12.10 και νέο ρεκόρ.

επιστροφή στην κορυφή