xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συνεργασία Δήμου Ν. Προποντίδας με χώρες της ΕΕ για θέματα μελισσοκομίας

melissokomos kupseli meg

τις 25 και 26 Ιουνίου η πρώτη συνάντηση

Σε συνεργασία για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σε θέματα μελισσοκομίας και ιδιαίτερα της αστικής μελισσοκομίας (Urban beekeeping) προχώρησαν η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Οργάνωσης και το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής και Αλιείας της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Νέας Προποντίδας σε συνεργασία με το Τμήμα Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ Δήμητρα, με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εγκρίθηκε η συμμετοχή του σχήματος του Δήμου Νέας Προποντίδας και του Οργανισμού ΕΛΓΟ Δήμητρα στη δεύτερη φάση τού Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III -Τransfer Network Project στο έργο “BeePathNet” του οποίου ηγέτης εταίρος είναι η Πόλη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος URBACT III, η Σλοβενία συμμετείχε με το έργο “BEE PATH” το οποίο υλοποίησε με επιτυχία και έλαβε για αυτό Ευρωπαϊκό Βραβείο Ορθής Πρακτικής. Στη δεύτερη φάση του Προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει και η χώρα μας ως εταίρος μαζί με άλλες τρεις χώρες (Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία), θα μεταφερθεί και θα διαδοθεί η γνώση για τα οφέλη που η πόλη της Λουμπλιάνας αποκόμισε από την ανάπτυξη και εφαρμογή του έργου “BeePath”. Θα υποστηριχθούν οι πόλεις εταίροι, σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο, ώστε και αυτές με τη σειρά τους να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τα κατάλληλα εργαλεία και πρακτικές που θα τις οδηγήσουν σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα ανάπτυξης της αστικής μελισσοκομίας παρόμοιο με αυτό της πόλης της Λουμπλιάνα. Επίσης, θα δοθεί η ευκαιρία στον Δήμο μας να μεταφέρει στις χώρες εταίρους τη δικιά μας γνώση και εμπειρία και να προβάλει προς τα έξω το έργο που γίνεται.
Από τη συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα αναμένεται η δημιουργία δεσμών και συνεργασιών που θα ωφελήσουν την περιοχή μας και ιδιαίτερα όλους όσους εμπλέκονται ή ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την μελισσοκομία και τις συναφείς με αυτήν δραστηριότητες , αλλά κυρίως για την κατανόηση και διάδοση στους κατοίκους της περιοχής και των επισκεπτών της, της σημασίας των επικονιαστών για το βιώσιμο μέλλον των πόλεων.
Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο Νέας Προποντίδας στις 25 και 26 Ιουνίου 2018 η πρώτη συνάντηση των υπεύθυνων του Προγράμματος με την ομάδα έργου του Δήμου, εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων μερών όπως μελισσοκόμοι, εκπρόσωποι εκπαίδευσης, εκπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2