ΡΟΗ 24/7:

“Μάγεψαν” οι Τριγλωδοί το κοινό (ΦΩΤΟ)

ΚΑΠΕΛΟ ΑΠΟ ΨΑΘΑ ΙΤΑΛΙΑΣ 1

Με την παράσταση «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας»

Ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Ευγενίου Λαμπίς, το οποίο παρουσίασε η θεατρική ομάδα Τριγλωδοί του Συλλόγου Νέων Νέας Τρίγλιας. Οι παραστάσεις δόθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Νέας Τρίγλιας το τριήμερο από 16 έως 18 Ιουνίου και ο κόσμος χειροκρότησε θερμά τους ερασιτέχνες ηθοποιούς, που «ανέβασαν» την κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σούρλα. Ήταν η δεύτερη θεατρική απόπειρα της ομάδας του συλλόγου της Ν. Τρίγλιας και η απήχηση, που είχε στο κοινό, αφού η αίθουσα του θεάτρου ήταν ασφυκτικά γεμάτη, φαίνεται πως ενθάρρυνε τους συντελεστές του έργου. Χωρίς να έχουν ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία, τα μέλη των Τριγλωδών, απέδωσαν με πολύ όμορφο τρόπο το έργο του κορυφαίου Γάλλου κωμωδιογράφου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Κονταξή, η περσινή πρώτη προσπάθεια της ομάδας, με το μεράκι και το ζήλο που έδειξαν, γέμισε με αισιοδοξία τα παιδιά. Έτσι μπόρεσαν, συνέχισαν και κατάφεραν το νέο έργο με εξίσου ίδια επιτυχία.

Η υπόθεση

«Και εκεί που όλα έδειχναν πως θα είναι ένας συνηθισμένος γάμος για τον Φαντινάρ και την Ελέν, το άλογο του, στο δρόμο προς το Παρίσι έφαγε το καπέλο μιας κυρίας, η οποία χαριεντιζόταν με έναν αξιωματικό πίσω από τους θάμνους. Η κυρία όμως είναι παντρεμένη και δεν επιστρέφει σπίτι χωρίς ένα ίδιο καπέλο. Ποιος θα τρέξει; Ποιος θα ζήσει την απόλυτη παράνοια ανήμερα του γάμου; Ποιος θα ηρεμήσει την υστερική πεθερά; Θα βρει η κυρία το καπέλο για να γλυτώσει από το ζηλιάρη σύζυγο;» Αυτά ήταν τα χιουμοριστικά σκηνικά του έργου στην κωμωδία του γαλλικού αστικού θεάτρου, που παρουσίασαν με επιτυχία τα μέλη της ομάδας Τριγλωδοί.

Οι ηθοποιοί

Στην παράσταση συμμετείχαν(με σειρά εμφάνισης τους): η Σάσα Κουνάδου, η Βιβή Παναβούλα, η Μάγδα Λάλου, ο Γιώργος Κονταξής, ο Βασίλης Παρέσης, η Γεύση Τογανίδου, η Ρίτσα Κοτσαφτίκη, η Κατερίνα Καραντώνη, η Κατερίνα Βουδούρη, η Βιβή Μιχαηλίδου, η Μαρία Κουκοράβα, η Ελένη Κοκκαλά, η Δόμνα Κακούλη και ο Αλέξανδρος Μουρατίδης. Ενδυματολόγος ήταν η Φωτεινή Γρηγοριάδου, την επιμέλεια του φωτισμού και της μουσικής είχε ο Δημήτρης Σούρλας και την επιμέλεια των σκηνικών ο Γιώργος Κονταξής. Παράλληλα, ο πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε για τη βοήθεια που προσέφεραν: τον Σωτήρη Κοντολέοντα, τους κ.κ. Κώστα, Στράτο και Φώτη Καρπούζη, το Δήμο Νέας Προποντίδας, τον κ. Δημήτρη Λάμπρου και τις κ.κ. Αθανασία Καραϊτη και Ιωάννα Κέλλα.

ΚΑΠΕΛΟ ΑΠΟ ΨΑΘΑ ΙΤΑΛΙΑΣ 2

ΚΑΠΕΛΟ ΑΠΟ ΨΑΘΑ ΙΤΑΛΙΑΣ 3

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 19 Ιουνίου 2018 17:34
επιστροφή στην κορυφή