xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νεαρός πουλούσε ανύπαρκτα κινητά μέσω διαδικτύου

kinhto

Κατάφερε να αποσπάσει 1.640 ευρώ

Στα ίχνη χρήστη του διαδικτύου και στη συνακόλουθη εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης σε βάρος ισάριθμων ατόμων, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 23χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για Απάτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος, κατά το χρονικό διάστημα 21 Ιανουαρίου 2018 έως και 19 Ιουνίου2018, αναρτούσε σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, πλασματικές αγγελίες πώλησης κινητών τηλεφώνων και εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με σκοπό την απόσπαση χρηματικών ποσών από υποψήφιους αγοραστές.

Ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για καινούριες συσκευές, αλλά σε χαμηλότερη τιμή από την πραγματική τους αξία, έπειθε τα υποψήφια θύματά του να του αποστείλουν χρήματα μέσω συγκεκριμένου τραπεζικού προγράμματος, πλην όμως δεν απέστειλε ποτέ τα υποτιθέμενα προς πώληση προϊόντα, καταφέρνοντας να αποσπάσει συνολικά 1.640 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του αλλά και σε όχημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο και πλήθος καρτών SIM, καθώς και μικρόδεμα κάνναβης, οπότε και συνελήφθη.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

επιστροφή στην κορυφή