xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

thumbnail aimodosia afissa

Συγκέντρωση φαρμάκων για το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο

Σε πυρετώδεις ρυθμούς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης βρίσκεται ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών καθώς ξεκινά από αύριο, Σάββατο 23 Ιουνίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς με πανστρατιά τοπικών συλλόγων, φορέων αλλά και όλης της κοινωνίας.

Με το σύνθημα κάνουμε «Share στο… χρόνο μας και follow σ’ έναν σημαντικό θεσμό», ομάδες εθελοντών, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δήμου βρίσκονται στους δρόμους μεταφέροντας το μήνυμα-πρόσκληση ανθρωπιάς και προσφοράς

Άλλωστε, σε ένα Δήμο, όπως τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου η Δημοτική Τράπεζα Αίματος βρίσκεται στην κορυφή πανελλαδικά και αποσπά ειδικές τιμητικές διακρίσεις, οι ρυθμοί κινητοποίησης Δήμου και κατοίκων δεν θα μπορούσαν παρά να είναι καθολικοί και μόνον από καρδιάς. Μια τέτοια ιδιαιτέρως τιμητική διάκριση αποδόθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία απονεμήθηκε στον Δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη «Δίπλωμα Τιμής» για τη «σημαντική προσφορά στην προώθηση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Ως ένας Δήμος που έχει θεμέλιο λίθο σε όλες τις εκδηλώσεις του αλλά και σε κάθε κοινωνική πολιτική τον εθελοντισμό, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών στηρίζει και βασίζεται στους εθελοντές που προστρέχουν αθρόα σε κάθε αιμοδοτικό κάλεσμα και αποτελούν τη βάση για την επιτυχία, με αποτέλεσμα κάθε φορά οι ίδιοι οι εθελοντές να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να ανεβάζουν τον πήχη συμμετοχής αλλά και τη στάθμη των αποθεμάτων σε αίμα, ώστε κάθε συνάνθρωπός μας να καλύπτεται αν υπάρξει ανάγκη. Ταυτόχρονα, όμως, η ελπίδα και η αισιοδοξία για μια κοινωνία της αλληλεγγύης ενισχύονται ακόμη περισσότερο από τη σταθερή ενίσχυση των τάξεων των εθελοντών δωρητών οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα γιορτής της ανθρωπιάς και της κοινωνικής ευαισθησίας θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, η οποία ξεκινά αύριο, Σάββατο 23 Ιουνίου, και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 30 Ιουνίου.

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά. Κι εμείς εδώ στον τόπο μας είμαστε πολύ περήφανοι βλέποντας τους δικούς μας εθελοντές αιμοδότες σε κάθε εξόρμηση να είναι μαζί μας, να είναι δυναμικά παρόντες», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς έχει ως εξής:

Σάββατο 23.6.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Γυμναστήριο Αγ. Παύλου (Ανθέων 14) & Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)

Κυριακή 24.6.2018 // 8 π.μ.-2 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ.Σαράφη 1) ► Δευτέρα 25.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών ► Τρίτη 26.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών ► Τετάρτη 27.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών ► Πέμπτη 28.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ.Βενιζέλου 125) ► Παρασκευή 29.6.2017 // 10 π.μ.-8 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης ► Σάββατο 30.6.2017 // 9 π.μ.-2 μ.μ.

Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Να σημειωθεί ότι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι θα παραλαμβάνουν δυο προσκλήσεις για τους θερινούς κινηματογράφους ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους, θα πρέπει να έχουν μαζί τους Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και το ΑΜΚΑ.

Τέλος, να τονιστεί ότι παράλληλα με την αιμοδοσία θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos