Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταση σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

ep8 copy

Συγκρούσεις διαδηλωτών με την Αστυνομία

Επεισόδια σημειώθηκαν στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ, στο εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης , με θέμα τα οφέλη της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Ομάδες διαδηλωτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και είχαν συγκεντρωθεί στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, από την πλευρά της οδού Εγνατία αποδοκίμασαν αρχικά τους ομιλητές την ώρα που κατευθύνονταν στο χώρο της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών, που βρισκόταν στο χώρος της έκθεσης, πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, κ.ά. αντικείμενα, ενώ ορισμένοι φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επιχειρώντας να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, ενώ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα οι ομάδες των διαδηλωτών επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την είσοδο της ΔΕΘ και οι αστυνομικοί τους απωθούσαν.

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ η κατάσταση εκτονώθηκε.

φωτογραφία: thestival.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020