Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Υγειονομικά ανοχύρωτοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Χαλκιδικής"

IGGLEZH BOYLH BHMA 618

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας από τη βουλευτή Κατερίνα Ιγγλέζη

Τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στο Νομό Χαλκιδικής φέρνει η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, με επίκαιρή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Η κ. Ιγγλέζη περιγράφει την κατάσταση που παρατηρείται στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

"Ο νομός Χαλκιδικής αντιμετωπίζει διαχρονικά πολύ σοβαρά προβλήματα από ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, τόσο σε Πολυδύναμα όσο και σε Περιφερειακά Ιατρεία.

Με το ΦΕΚ 863/08-05-2009 το Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη, χαρακτηρίστηκε ως Πολυδύναμο, με αποτέλεσμα να συσταθούν τρεις (3) θέσεις γενικής ιατρικής, μία (1) παιδιατρικής, μία (1) οδοντιατρικής καθώς και τέσσερις (4) θέσεις παραϊατρικού προσωπικού. Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί μόνο ένας οπλίτης γιατρός, ο οποίος τον Αύγουστο 2018 αναμένεται να αποχωρήσει.

Το ίδιο ισχύει και για το Περιφερειακό Ιατρείο Συκιάς του Δήμου Σιθωνίας, που ενώ έχει χαρακτηριστεί ως Πολυδύναμο (ΦΕΚ 1440/11-10-2006), με σύσταση τριών (3) θέσεων ιατρών γενικής ιατρικής, ενός(1) παιδιάτρου και τριών(3) θέσεων παραϊατρικού προσωπικού, αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένας αγροτικός γιατρός.

Τέλος, η Νήσος της Αμμουλιανής, δεν έχει σταθερή ιατρική κάλυψη, αφού η γιατρός που πρόσφατα διορίστηκε στον οικισμό, βρίσκεται σε άδεια κύησης και αναμένεται να αναπληρωθεί μόνο για τη θερινή περίοδο (από 01.07.2018 έως 30.09.2018).

Επειδή το θέμα της Υγείας είναι πρωτεύον και υψίστης σημασίας,

Επειδή τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες είναι υγειονομικά ανοχύρωτοι,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα έλλειψης ιατρών στις προαναφερθείσες περιοχές;

2. Θα υπάρξει μέριμνα ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους τα Πολυδύναμα Ιατρεία Ιερισσού και Συκιάς σύμφωνα με το οργανόγραμμά τους και να αποκτήσουν τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό;".

επιστροφή στην κορυφή