sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Τσάρτερ και πάλι από τη Γερμανία για τη Χαλκιδική (φωτο)

tsarter g1

Μετά από 15 χρόνια

Κάποτε η Χαλκιδική ήταν ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς των Γερμανών. Τα τσάρτερ από τη Γερμανία έφταναν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το ένα μετά το άλλο. Ωστόσο πριν από 15 χρόνια τα τσάρτερ σταμάτησαν, καθώς οι μεγάλοι tour operators έβγαλαν από τα πλάνα τους τη Χαλκιδική. Από τότε, όσοι Γερμανοί επιλέγουν τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους, φτάνουν με τα αεροπλάνα της γραμμής, φυσικά σε πολύ μικρότερους αριθμούς.
Χθες Κυριακή, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης προσγειώθηκε το πρώτο τσάρτερ, μετά από 15 χρόνια, προερχόμενο από τη Γερμανία και συγκεκριμένα από το Βερολίνο, με τουρίστες που είχαν τελικό προορισμό τη Χαλκιδική. Το ναύλωσε η Schauinsland reisen, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Γερμανίας, που κάθε χρόνο φέρνει στη χώρα μας (κυρίως στη Ρόδο, την Κρήτη και την Κω) περίπου 250 χιλιάδες Γερμανούς τουρίστες.
Φέτος έβαλε στα πλάνα της και τη Χαλκιδική, δρομολογώντας δυο πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα για το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου, με την αεροπορική εταιρεία SUNDAIR, της οποίας είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 50%.

tsarter tasios

«Είναι ένα καινούργιο ξεκίνημα», είπε περιχαρής ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος βρέθηκε στο αεροδρόμιο για την υποδοχή της πρώτης πτήσης. «Με την δρομολόγηση πτήσεων τσάρτερ, η Χαλκιδική αποκτά νέο δυναμισμό στην γερμανική αγορά και ευχόμαστε όχι μόνο αυτές οι πτήσεις να επαναληφθούν και του χρόνου, άλλα να κάνουν το ίδιο και άλλοι μεγάλοι tour operator», συμπλήρωσε ο κ. Τάσιος ο οποίος καλωσόρισε ο ίδιος τους Γερμανούς τουρίστες.
Την Schauinsland reisen, αντιπροσωπεύει στη Χαλκιδική η MTS. Στο αεροδρόμιο η διευθύντρια του MTS στη Xαλκιδική Ρενάτε Δημητροπούλου με τα στελέχη της, υποδέχθηκαν τους επιβάτες της πρώτης πτήσης με τον καλύτερο τρόπο.

tsarter gdwra

Κάθε Γερμανός τουρίστας έλαβε ενημερωτικό υλικό για τη Χαλκιδική καθώς και αναμνηστικά δώρα.

tsarter g3

 

Το ερώτημα είναι αν η τουριστική βιομηχανία της Χαλκιδικής, κατανόησε για πιο λόγο την εγκατέλειψαν σταδιακά οι τουρίστες από τη Δυτική Ευρώπη, ώστε να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

tsarter g2

tsarter g4

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr