Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μύηση στις γεύσεις του Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

36892495 2218958014787414 6407856863626395648 n

Γαστρονομικό event στο εστιατόριο "Μπουκαδούρα"

Τρεις διακεκριμένοι σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους και ταξίδεψαν το κοινό στη θάλασσα, απογειώνοντας τους ουρανίσκους του, μυώντας το σε γεύσεις της θάλασσας του Πόρτο Κουφό.

Ο Βησσαρίων Παρθένης, chef & R&D chef, ο Γιώργος Παλησίδης, καθηγητής γαστρονομίας και τουρισμού καθώς και η Σοφία Χατζηαναστασίου, η ιδιοκτήτρια – σεφ του εστιατορίου «Μπουκαδούρα», "πρωταγωνίστησαν" στο γαστρονομικό event που έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό της Σιθωνίας Χαλκιδικής.

36916326 2218953598121189 1250894536171847680 n

36968089 2218957204787495 129097847810293760 n

Το μενού περιελάμβανε θαλασσινά μαριναρισμένα σε ζουμιά βοτάνων και ποικιλία ελαιολάδων της περιοχής.

Ο φρέσκος τόνος ψήθηκε σε πυρωμένες πέτρες, μπήκε μέσα σε μελιτζάνα και καλύφθηκε με μία κρέμα κατσικίσιου γάλακτος και μαύρης ελιάς (μπεσαμέλ μαύρης ελιάς και μάραθου).

Το λαυράκι κόπηκε περίτεχνα, μαριναρίστηκε σε τσάι από βότανα της περιοχής και συνοδεύτηκε με άγριο κρίταμο.

Η τσιπούρα τεμαχίστηκε σε κύβους και αρωματίστηκε με νεαρά λαχανικά και κρασί Μαλαγουζιά.

36869682 2218955024787713 2680109955490512896 n

36874212 2218956801454202 2917550762819059712 n

36978261 2218958834787332 7223971100214951936 n

37002225 2218957808120768 5282274470831063040 n

37037733 2218958941453988 5844616652020252672 n

«Στόχος της προσπάθειας είναι να αναδείξουμε την ποιότητα, την ιδιαίτερη γαστρονομία και ιδιαίτερα την παραδοσιακή», τόνισε στο halkidikifocus.gr η κ. Χατζηαναστασίου. «Το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" βρίσκεται στη φάση απόκτησης του σήματος της "Ελληνικής Κουζίνας", ήδη ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα πρώτα στάδια και αναμένεται ο τελικός έλεγχος», γνωστοποίησε η σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.

«Η χορήγηση του συγκεκριμένου σήματος πιστοποιεί ότι γίνεται χρήση παραδοσιακών και προπαντός ποιοτικών προϊόντων, όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκιες πατάτες κ.ά.», εξήγησε η κ. Χατζηαναστασίου.

Το καλωσόρισμα της ειδικής βραδιάς ήταν ένα κοκτέιλ τσίπουρου με δενδρολίβανο, χυμό φρούτων μαζί με πάχνη αρωματικών βοτάνων.

36853367 2218953041454578 5916144191259279360 n

Την εκδήλωση συνόδευσε μουσική και σαξοφωνίστας, ενώ το event ξεκίνησε από το φιλόξενο "Hotel Porto Koufo".

36869197 2218960718120477 6719326427348467712 n

36874301 2218961424787073 7610456378045366272 n

36985546 2218959181453964 2740783768775163904 n

36880797 2218956041454278 7199424593319165952 n

36895749 2218958248120724 6250945975838310400 n

36957897 2218952861454596 2507421883297693696 n

36988130 2218954814787734 2499982999941021696 n

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020