Μύηση στις γεύσεις του Πόρτο Κουφό Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)
- Γράφτηκε από
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
Γαστρονομικό event στο εστιατόριο "Μπουκαδούρα"
Τρεις διακεκριμένοι σεφ ένωσαν τις δυνάμεις τους και ταξίδεψαν το κοινό στη θάλασσα, απογειώνοντας τους ουρανίσκους του, μυώντας το σε γεύσεις της θάλασσας του Πόρτο Κουφό.
Ο Βησσαρίων Παρθένης, chef & R&D chef, ο Γιώργος Παλησίδης, καθηγητής γαστρονομίας και τουρισμού καθώς και η Σοφία Χατζηαναστασίου, η ιδιοκτήτρια – σεφ του εστιατορίου «Μπουκαδούρα», "πρωταγωνίστησαν" στο γαστρονομικό event που έλαβε χώρα στο εστιατόριο «Μπουκαδούρα» στο Πόρτο Κουφό της Σιθωνίας Χαλκιδικής.
Το μενού περιελάμβανε θαλασσινά μαριναρισμένα σε ζουμιά βοτάνων και ποικιλία ελαιολάδων της περιοχής.
Ο φρέσκος τόνος ψήθηκε σε πυρωμένες πέτρες, μπήκε μέσα σε μελιτζάνα και καλύφθηκε με μία κρέμα κατσικίσιου γάλακτος και μαύρης ελιάς (μπεσαμέλ μαύρης ελιάς και μάραθου).
Το λαυράκι κόπηκε περίτεχνα, μαριναρίστηκε σε τσάι από βότανα της περιοχής και συνοδεύτηκε με άγριο κρίταμο.
Η τσιπούρα τεμαχίστηκε σε κύβους και αρωματίστηκε με νεαρά λαχανικά και κρασί Μαλαγουζιά.
«Στόχος της προσπάθειας είναι να αναδείξουμε την ποιότητα, την ιδιαίτερη γαστρονομία και ιδιαίτερα την παραδοσιακή», τόνισε στο halkidikifocus.gr η κ. Χατζηαναστασίου. «Το εστιατόριο "Μπουκαδούρα" βρίσκεται στη φάση απόκτησης του σήματος της "Ελληνικής Κουζίνας", ήδη ολοκληρώθηκαν επιτυχώς τα πρώτα στάδια και αναμένεται ο τελικός έλεγχος», γνωστοποίησε η σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου.
«Η χορήγηση του συγκεκριμένου σήματος πιστοποιεί ότι γίνεται χρήση παραδοσιακών και προπαντός ποιοτικών προϊόντων, όπως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκιες πατάτες κ.ά.», εξήγησε η κ. Χατζηαναστασίου.
Το καλωσόρισμα της ειδικής βραδιάς ήταν ένα κοκτέιλ τσίπουρου με δενδρολίβανο, χυμό φρούτων μαζί με πάχνη αρωματικών βοτάνων.
Την εκδήλωση συνόδευσε μουσική και σαξοφωνίστας, ενώ το event ξεκίνησε από το φιλόξενο "Hotel Porto Koufo".
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ