ΡΟΗ 24/7:

Το Σάββατο η συναυλία «Ας μην ξημέρωνε ποτέ» στον Πολύγυρο

Afisa laiko tragoudi

Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι

Το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 21.00, στο προαύλιο του Δημαρχείου Πολυγύρου θα πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα σε αστικά λαϊκά τραγούδια και συνθέτες της Ελλάδας με τίτλο «Ας μην ξημέρωνε ποτέ», που οργανώνει το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό πρόσωπο του Δήμου «Αριστοτέλης», στο πλαίσιο της λήξης της μουσικής χρονιάς του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.
Να υπενθυμίσουμε ότι η συναυλία είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 8 Ιουλίου, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στην εκδήλωση, τον πρώτο ρόλο θα έχουν τα χορωδιακά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου (Μικτή Χορωδία Πολυγύρου και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Θαμυριάδες»), που θα τραγουδήσουν με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας, ενώ ομάδα του «Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου» θα πλαισιώσει χορευτικά τη βραδιά.

Η συναυλία είναι ένα ταξίδι σε άλλες εποχές, με τραγούδια των Τσιτσάνη, Βαμβακάρη, Χιώτη, Παπαϊωάννου, Καλδάρα και Χατζηχρήστου, τραγούδια που όλοι - λίγο πολύ- έχουν τραγουδήσει και έχουν χορέψει και που έχουν περάσει πλέον στην παράδοσή μας ως αναπόσπαστο κομμάτι της.

Οι ενορχηστρώσεις και οι χορωδιακές προσαρμογές, έχουν γίνει με σεβασμό προς το αστικό λαϊκό και ρεμπέτικο ιδίωμα αλλά και ακολουθώντας τις δυνατότητες και το τραγουδιστικό ύφος των χορωδιακών σχημάτων. Για αυτό το λόγο και επιλέχθηκε κάποια από τα τραγούδια να αποδοθούν σε διασκευές χωρίς όμως να είναι ακραία παρεμβατικές απέναντι στις πρώτες εκτελέσεις των κομματιών.

«Η αστική λαϊκή μουσική είναι ένα τεράστιο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, και ως τέτοιο την αντιμετωπίσαμε στην παρούσα προσπάθεια. Έτσι βλέπουμε κομμάτια τόσο παλιά και πολυτραγουδισμένα να μας φαίνονται κάθε φορά τόσο φρέσκα και σύγχρονα. Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαχρονικότητά τους. Παράλληλα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με το γλέντι και τον χορό, για αυτό και επιλέξαμε να χορευτούν κάποια από αυτά, ολοκληρώνοντας την εμπειρία τους», τονίζουν οι συντελεστές της εκδήλωσης.

Τραγουδούν τα χορωδιακά σχήματα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου: Μικτή Χορωδία Πολυγύρου και Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Θαμυριάδες»

Παίζουν οι μουσικοί:
Βασίλης Λαφαζάνης: Μπουζούκι
Παύλος Κούτριος: Μπουζούκι
Νίκος Κατραντσιώτης: Κιθάρα
Ιόλη Ρώσσιου: Πιάνο/Ακορντεόν
Άννα Παπαδοπούλου: Φλάουτο
Πόλα Ταραμπουλούς: Κρουστά
Χορεύουν τα μέλη της χορευτικής ομάδας του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου.

Χορωδιακή προσαρμογή/Ενορχήστρωση/Επιμέλεια κειμένων: Ιόλη Ρώσσιου
Μουσική Διδασκαλία/Διεύθυνση: Μαρία Παπαγεωργίου
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρία Παπαγεωργίου, Ιόλη Ρώσσιου.

επιστροφή στην κορυφή