xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Βόλβης για κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης

36345310 10215893371708543 3502888662767501312 n

Εξακολουθεί η συγκέντρωση αιτήσεων αποζημίωσης από πλημμυροπαθείς

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενέκρινε το αίτημα του Δήμου Βόλβης, να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι περιοχές που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Ιουνίου (δείτε αναλυτικά εδώ).

Συγκεκριμένα, και για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2018, κηρύσσονται σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης οι ακόλουθες περιοχές του Δήμου Βόλβης:

- της Δημοτικής Κοινότητας Ασπροβάλτας και της Δημοτικής Κοινότητας Βρασνών, της Δημοτικής Ενότητας Αγίου Γεωργίου.
- της Δημοτικής Κοινότητας Σταυρού, της Τοπικής Κοινότητας Άνω Σταυρού και της Τοπικής Κοινότητας Βόλβης, της Δημοτικής Ενότητας Ρεντίνας.

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεως

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την αποζημίωση από τις πρόσφατες πλημμύρες. Υπενθυμίζεται, ότι όσοι υπέστησαν ζημιές σε κατοικίες (κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοσκευή) και σε επιχειρήσεις (κτιριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό) από τη θεομηνία που έπληξε το Δήμο Βόλβης την 27η και 28η Ιουνίου 2018, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην οποία θα περιγράφονται οι ζημιές που έγιναν αποδεικνυόμενες και από συνημμένο φωτογραφικό υλικό. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται στα κατά τόπους Δημοτικά Καταστήματα από τις 8.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ., και θα διαβιβαστούν από το Δήμο Βόλβης στο αρμόδιο τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, ώστε να εκδοθούν οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση επιδόματος προς τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διενέργειας αυτοψιών από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής των ζημιών.

Επισημαίνεται, ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιουλίου, αναμένεται να αρχίσουν από ειδικές επιτροπές του Δήμου Βόλβης, οι επιτόπιες αυτοψίες σε κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες, σύμφωνα με τις δηλώσεις αποζημιώσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν.

επιστροφή στην κορυφή