Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Λύση για τη διοργάνωση των εμποροπανηγύρεων από τους Δήμους

igglezi emporopan1

Με τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη

Τροποποιείται το άρθρο 38 του ν.4497/2017 περί διοργάνωσης εμποροπανηγύρεων, ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της Συμμετοχής - Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι"] - Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α - Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Όπως αναφέρει στην αιτιολογική έκθεσή της η κ. Ιγγλέζη, "η συγκεκριμένη τροποποίηση είναι αναγκαία, διότι από τη διατύπωση της παραγράφου 8 του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 προκύπτει ότι η εν λόγω διάταξη δε ρυθμίζει περιπτώσεις διοργάνωσης εμποροπανηγύρεων και υπαίθριων αγορών από Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ ή άλλες μορφές επιχειρήσεων ΟΤΑ. Η παράλειψη αυτή δημιουργεί κενό στη ρύθμιση των δραστηριοτήτων αυτών και προκαλεί δυσλειτουργία σε επί δεκαετίες υφιστάμενες σχετικές δραστηριότητες των Δήμων της χώρας".

Έτσι, η κυβερνητική βουλευτής του νομού, πρότεινε: "στο άρθρο 38 του ν. 4497/2017 (ΦΕΚ Α’ 171/13.11.2017) προστίθεται παράγραφος 11 ως εξής: «Την ευθύνη διοργάνωσης εμποροπανηγύρεων και υπαίθριων αγορών υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις των παρ. 1 έως 7 του παρόντος άρθρου μπορούν να αναλαμβάνουν και Ανώνυμες Εταιρείες ΟΤΑ ή κάθε είδους Δημοτικές Επιχειρήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν στο σκοπό τους τέτοιες δυνατότητες».

Η τροπολογία έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.

επιστροφή στην κορυφή